8 – 10 Mayıs 2017 tarihlerinde Nevşehir’de gerçekleşen ve 700 den fazla ulusal ve uluslararası katılımcının iştirak ettiği ICOCEE  –  CAPPADOCIA   2017 (2nd International Conference on Civil and Environmental Engiıneering)  isimli uluslararası konferansa Sinop Üniversitesi adına Su Ürünleri Fakültesi, Su Ürünleri Avlama Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Samsun katıldı.

Davetli Konuşmacı olarak “How to Manage Our Protein Resources in Our Seas as Sustainable”,  sözlü sunum olarak ise “Length-weight Relationship and Mortalities of Whiting, Merlangius merlangus (Linnaeus, 1758) in the Central Black Sea, Turkey” ve “Impact of Climate Changes on Fish Fauna of Black Sea” isimli çalışma arkadaşları ile birlikte gerçekleştirilen araştırmaların sonuçlarını yansıtan bildirileri sundu.

Oldukça beğeni ile izlenen sunumların sonunda Prof. Dr. Osman Samsun’a Kongre Organizasyon Komitesi tarafından “THE AWARD of BEST ORAL PRESENTATION”  “En İyi Sözlü Sunum” ödülü verildi. Ayrıca Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar BAĞLI tarafından Prof. Dr. Osman Samsun’a  Cappadocia ‘yı simgeleyen bir sanat çalışması hediye edildi.

Prof. Dr. Osman Samsun, Su Ürünleri Fakültesi tarafından 12-14 Eylül 2017 tarihinde düzenlenecek 19. Uluslararası Su Ürünleri Sempozyumu konusunda da katılımcıları bilgilendirdi ve bazı bilim insanlarının Sinop’taki Sempozyuma katılımlarının gerçekleşmesi konusunda çeşitli çalışmalarda bulundu.
Editör: Vitrin Haber