Sinoplu İş Adamları Derneği (SİAD) tarafından İstanbul’da düzenlenen ve ilk kez Sinop iş dünyasını bir araya getiren “I. Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu” kapılarını ziyaretçilere açtı.

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “I. Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu”nun açılış törenine;  İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, TBMM CHP Grup Başkan Vekili İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Vali Vekili Mehmet Tanışır, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, SİAD Başkanı Rafet Orhan, AK Parti Sinop 22. Dönem Milletvekili Cahit Can ve AK Parti 25. Dönem Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak ile Sinop İlçe Belediye Başkanları, Sinoplu İş Adamları ve çok sayıda davetli katıldı.   

Programda düzenlenen protokol konuşmalarının ardından kurdele kesimiyle “I. Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu” açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası protokol üyeleri Sinoplu iş adamları tarafından açılan stantları birlikte gezdiler.

SİNOP ÜNİVERSİTESİ FUARDAKİ YERİNİ ALDI
 “I. Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu”nda Sinop Üniversitesi de yerini aldı. Forumda stant açan Üniversite personeli, çeşitli tanıtım materyalleri kullanarak üniversite birimlerini ve bölümlerini ziyaretçilere tanıttı.

ÜNİVERSİTE-ŞEHİR İŞBİRLİĞİ ARTIYOR
Üniversite ve Şehir arasındaki güçlü işbirliğini arttırmak amacıyla girişimlerde bulunan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “I. Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu”nda stant açan Sinoplu iş adamları ve şirket temsilcileriyle bir araya geldi. İkili görüşmeler gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, yeni kurulan fakülteler, yüksekokullar, bölüm ve bilimsel çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Rektör Daldın, Sinoplu İş Adamlarıyla yaptığı görüşmelerde sivil katkının önemine dikkat çekerek “Üniversitemizin gelişerek büyüyebilmesi için Devlet katkısının yanında sivil katkının da önemi çok büyük. Sinop Üniversitesinin tercih edilebilirliğini artırabilmemiz için yeni kampüs alanımızı biran önce bitirmemiz gerekiyor. Bu aşamada Sinoplu iş adamlarımıza önemli görevler düşüyor. Üniversitemizin daha hızlı büyüyebilmesi için desteklerinizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
“I. Sinop İş Dünyası ve Girişimci Forumu” 16-19 Kasım 2017 tarihleri arasında misafirlerini ağırlayacak.
Editör: Vitrin Haber