Sinop’ta Sosyal Güvenlik Haftası Valilik önünde düzenlenen törenle başladı. Sinop’ta Sosyal Güvenlik Haftası 16. Yıl etkinlikleri kapsamında ilk olarak SGK Sinop İl Müdürü Sami Şahin, tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.
Çelenk sunumu ardından alanda saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Tören sonrasında açıklama yapan SGK Sinop İl Müdürü Sami Şahin, Sosyal Güvenlik Kurumunun bu yıl 16. Yaşını kutladığını söyledi. Şahin; “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, Kurumumuzu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak ve sosyal güvenlikle ilgili hakları ve görevleri konusunda paydaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla her yıl 16 Mayıs’ı içine alan haftada kutlanmakta olan Sosyal Güvenlik Haftasını, bu yıl 16- 22 Mayıs 2022 tarihleri arasında kutlayacağız. 2022 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu olarak 16. Yaşımızı kutlamaktayız” dedi. 

SGK GÜCÜNÜ DAYANIŞMA BİLİNCİ İLE UZLAŞMACI SORUMLULUKTAN ALAN KURUMSAL BİR YAPIDIR
Sosyal güvenlik sisteminin, toplumun bütün kesimlerini doğrudan ilgilendiren, sağlık, güvenlik ve sosyal barışın kalıcı hale gelmesini sağlayan, gücünü dayanışma bilinci ile uzlaşmacı sorumluluktan alan kurumsal bir yapı olduğunu ifade eden SGK Sinop İl Müdürü Sami Şahin, kurumun öncelikle uluslararası standartların üzerinde sosyal güvenlik hizmeti veren, model alınan, öncü ve saygın bir kurum olma vizyonunu üstlendiğini söyledi. Şahin; “Kaliteli, adil, kolay erişilebilir ve vatandaş odaklı hizmet veren bir sosyal güvenlik sistemini yürütme ve geliştirme gayesi ile çıktığımız bu yolda gerçekleştirmekte olduğumuz sosyal güvenlik reformu sürecinde önemli gelişmeler kaydedilerek, çok hızlı bir sürece girilmiş ve ciddi farklılıklar getirilmiştir. 

Bilgi ve belgeler elektronik ortama alınmış, birçok işlem online yürütülmeye başlanmış, yeni kurulan sistemler ile vatandaşımızın hizmetleri daha güvenli ve kolay almaları sağlanarak işlemler basitleştirilmiş ve bürokrasi ve kırtasiyecilik azaltılmış, ALO 170, SMS uygulamalarımız ile sigortalılarımızın bilgiye rahat ulaşmaları sağlanmıştır.    

Pandemi sürecinde, sigortalılarımızın ve işverenlere destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sigortalı geçici iş göremezlik ödemelerini ve emekli aylığı işlemlerini bekletmeden yürütüyoruz. Vatandaşlarımızın, işçi ve işverenlerimizin dile getirdiği talep, sorun ve önerileri Kurum Başkanlığımıza ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına iletiyoruz.  

Bu yolda bize destek olan ve beraber çalıştığımız kamu kurum ve kuruluşlarımıza, Sivil toplum örgütlerimize, yine bu meşakkatli yolda bizleri yalnız bırakmayan değerli görsel ve yazılı basınımıza ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyoruz.
Büyük bir özveri ile çalışarak, sigortalılarımıza ve diğer paydaşlarımıza hizmet veren her kademedeki personelimize ayrı ayrı teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
Tüm Kurum çalışanlarımızın ve paydaşlarımızın Sosyal Güvenlik Haftasını kutluyor, saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Valilik önündeki törenin ardından SGK Sinop İl Müdürü Sami Şahin ve kurum yetkilileri, Vali Erol Karaömeroğlu’nu ziyaret etti.

Sosyal Güvenlik Haftası etkinliklerinin hafta boyu süreceği bildirildi.

Editör: Vitrin Haber