AB ve Türkiye Arasındaki Sosyal Diyaloğu Destekleme Hibe Programı kapsamında bilgilendirme toplantısı 4-7 Nisan 2021 tarihler arasında Ankara’da gerçekleştirildi. Sinop Spastik Çocuklar Derneğinin de hibe yararlanıcısı olarak katıldığı toplantıda hibe yararlanıcısı kuruluşlara program kuralları aktarıldı. 

Avrupa ve Engellilik isimli projeyi 12 ay boyunca yürütecek olan Sinop Spastik Çocuklar Derneği toplantıya, proje koordinatörü Mustafa Hakan Tanyeri ve Dernek Başkanı Berrin Gürleyen katıldı. Avrupa Birliği sürecinin engellilere katkısı hakkında başta engelli STK’ları olmak üzere engellilerle ilgili kamuoyunun ve toplumun farkındalığını artırmayı amaçlayan proje bu toplantı ile aktif olarak faaliyetlerine başlamış oldu. 

Toplantı hakkında açıklama yapan Sinop Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Berrin Gürleyen, Sinop Spastik Çocuklar Derneği’nin bu tür projeler yürütme konusunda zaten tecrübeli olduğunu ancak yine de değişen kuralları öğrenmek ve bu sayede projenin daha başarılı olması için bu tür bilgilendirme toplantılarının önemli olduğunu söyledi. Toplantı süresince COVID-19 pandemisine karşı tüm tedbirlerin de gayet etkin bir şekilde alındığını belirten Gürleyen, bu açıdan da toplantının düzenleyicisi merkezi finans ve ihale birimine teşekkür etti. 
 

Editör: Vitrin Haber