İlk defa kente gelen ve şuan müze olarak kullanılan Sinop tarihi Cezaevinde dedesinin yattığı koğuşu ve idam edildiği mekanı gezen torun Ovalı, oldukça duygusal anlar yaşadı. Daha sonra dedesinin şehir mezarlığındaki kabrini ziyaret eden Kadir Ovalı Aldırmaz dedesine dua etti.

DEDEMİN HATIRASIYLA BÜYÜDÜM
Dedesinin acı hatırası ile büyüdüğünü belirten Kadir Ovalı Aldırmaz, bu hatıranın adeta Sinop'ta ete ve kemiğe büründüğünü söyledi. 

Kadir Ovalı Aldırmaz; "Dedem Balıkesir cezaevine düşüp orada Ülkücü Camiayla tanışıp bu camiaya katılan genç bir delikanlıymış ve aldığı sürgünler neticesinde Sinop Cezaevine düşmüş. Ben dedemin hatırasıyla büyüdüm. O açıdan Sinop'un bizde önemli bir hatırası var. Bu hatırayı ve sevgili dedemi yad etmek adına hep Sinop'a gelmek istedim. Babam sık sık gelip dedemin kabrini ziyaret eder. Bende artık kendimi o yaşa uygun gördüm ve dedemi ziyaret etmek istedim. Dedemin dostlarını, dava arkadaşlarını, dedemin kaldığı cezaevini ve kabrini görüp ziyaret etme imkanını buldum O açıdan çok mutluyum. Sinop'a sürekli gelip gitmek ve dedemi her zaman ad etmek istiyorum" dedi.  

 

Editör: Vitrin Haber