Hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül, üzerinde 'Hayvanlar için biraz vicdan, biraz merhamet' yazan motosikletiyle çıktığı Türkiye turunda 10 bin kilometre yol kat ederek Çanakkale’ye geldi. İğdigül gezi kapsamında geçtiğimiz Temmuz ayında Sinop’a gelmişti.

Barınaklardaki hayvanların bakım meselesi ve sokak hayvanlarının durumuna dikkat çekmek maksadıyla yollarda olduğunu belirten İğdigül, Çanakkale Halk Bahçesi’nde bulunan kedi barınağında Çanakkale Hayvan Hakları Derneği kurucularından Esen Öztürk ve diğer hayvanseverlerle bir araya geldi. Ufak bir motosikletle hayvan hakları için yollara düştüğünü belirten İğdigül, “Hayvan katliamlarına dur demek istiyoruz. Mersin Erdemli’den yola çıktım. İç Anadolu bölgesinden Sinop’a kadar gittim. Bütün Karadeniz’i dolaşarak, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye kadar ufak bir motosikletle hayvan hakları için koşturuyorum. Gittiğim yerlerde barınakları, belediyeleri dolaşıyorum. Bu hayvanların dili yok. Biz bu mücadelemizde onların sesi olmaya çalışıyoruz. Hayvan katliamlarına son diyoruz” dedi.
10 yıldır hayvan haklarının korunması için mücadele ettiklerini belirten Esen Öztürk ise, “Hayvanların korunması için belediyeden kısırlaştırma talebi, mama yardımı, hasta hayvanlara bakım yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber