Kastamonu-Sinop Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, Karadeniz Bölgesi'ndeki olumsuz hava koşullarının balık tezgahlarına da yansıyacağını bildirdi.

Bayrak, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve soğuk hava dalgası nedeniyle balık türlerinin dip sulara çekildiğini belirtti.

Balıkçıların, hava şartları elverdiği takdirde avlarını sürdüreceğini anlatan Bayrak, "Bundan sonra Karadeniz'deki balık avcılığı derin sularda devam edecek. Kıyı balıkçılarımızın açık sulara atacağı ağlara az da olsa barbun, mezgit ve kalkan balığı takılır. Çinekop ve istavrit de zaman zaman ağlarda kendini gösterebilir. Serbest bölgelerde avlanan trol teknelerince tutulan balıklar da halkın tüketimine sunulmak üzere tezgahlardaki yerini alır" değerlendirmesinde bulundu.

Bayrak, balıkçıların limana eli dolu bir şekilde dönmesinin tezgahları hareketlendireceğini, şu an orta seviyede seyreden fiyatların arz-talep dengesine göre belirleneceğini kaydetti.

Öte yandan balıkçı tezgahlarında barbunun kilogramı 10, hamsinin 7,5, mezgitin 5 ila 10 lira, uskumrunun da tanesi 2 liradan alıcı buluyor.


AA 

Editör: Vitrin Haber