Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Demir tarafından yürütücülüğü yapılan “Yaşlı Dostu Yaşam Atölyesi”  A tipi sosyal sorumluluk projesi kapsamında “Karakalem Atölye Çalışmaları ve Okey Oynama Etkinliği” gerçekleştirildi.

Sinop Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe; Proje yürütücüsü Doç. Dr. Sayın Ayşegül Demir başkanlığında, Huzurevi Müdür Yardımcısı Esra Pektaş, Proje üyeleri Öğr. Gör. Dr. Şermin Sezer, Arş. Gör. Dr. Mutlu Altuntaş, Arş. Gör. Şerife Sena Güner, Sosyoloji Bölümü öğrencisi Sadık Kartal, öğrenciler, huzurevi sakinleri ve refakatçileri katıldı.

Sinop Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan yaşlı bireylerin güzel sanatlar alanında yeteneklerini ortaya koymaları amacıyla gerçekleştirilen “Yaşlı Dostu Yaşam Atölyesi” sosyal sorumluluk projesi ile bireylerin karakalem atölyesi çalışmaları üzerine pratik yapmaları sağlandı.

Gerçekleştirilen karakalem atölye çalışması ve okey oynama etkinliği ile huzurevi sakinlerinin gündelik hayatın ihtiyaçlarını karşılayacak potansiyelde olduklarının ve fiziksel-ruhsal güçlerini kullanabildiklerinin gösterilmesi ve özgüvenlerinin artmasına yardımcı olmak amaçlanmış, keyifli vakit geçirmeleri sağlanarak motivasyonları artırılmış ve paylaşım sağlandı. 

Editör: Vitrin Haber