Sinop Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, KYK yurtlarından ayrı olarak üniversiteye bağlı Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nin de bu yıl kız öğrencilerin barınmasında kullanılacağı duyuruldu. 
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Sevgili Kız Öğrencilerimiz ve Değerli Aileleri,
Sinop Üniversitesi olarak her zaman olduğu gibi yine öğrencilerimizin yanında olduğumuzu bilmenizi isteriz. KYK yurtlarımız hazır hale getirilmiş olup ayrıca siz değerli kız öğrencilerimiz için Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli sizlerin hizmetine sunulmuştur. Güvenlik hizmetinin 7/24 olarak verildiği, dezenfekte işlemlerinin düzenli olarak yapıldığı ve temizlik işlemlerinin günlük gerçekleştiği edebiyat temalı otelimiz sizlere özel fiyatlarla hizmet verecektir. 
Fiyatlarımız yüz yüze eğitim almak için Sinop'a gelen Önlisans/Lisans/Lisansüstü öğrencilerimiz için olup 20 Eylül 2021 - 20 Haziran 2022 tarihleri arası dönem için geçerlidir. Ayrıca sürekli kalmanın zorunlu olmadığını belirtir ve otelimizde yer olduğu müddetçe taleplere karşılık verebileceğimizi belirtmek isteriz.
Önlisans-Lisans öğrencilerine aylık kahvaltı dâhil 1000 TL, Lisansüstü öğrencilerine aylık kahvaltı dâhil 1200 TL şeklinde olacaktır.
Odalarımız 2 veya 3 kişilik olup sınırlı sayıda odamız vardır. Odalarda tek kalmak isteyen kız öğrencilerimiz % 50 daha fazla ödeme yaparak kalabilirler. Otelimiz Su Ürünleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna 500 metre mesafededir. Sürekli Sinop’ta kalma durumu olmayan ve günübirlik kalmak isteyen Lisansüstü öğrencilerine günlük kahvaltı dâhil 50 TL şeklinde olacaktır. Otelimizin önünden saat başı dolmuş geçmektedir. Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli İletişim bilgileri telefon: 0 368 287 62 00 - 0 368 287 62 01, https://uygulamaoteli.sinop.edu.tr/

 

Editör: Vitrin Haber