Etkinlikler kapsamında ilk olarak, Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ceren Demiralp ve öğrencileri tarafından hazırlanan resim sergisi ziyarete açıldı.

Serginin açılışında Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Şen ve Dr. Öğr. Üyesi Ebru Şen tarafından katılımcılara müzik dinletisi sunuldu.

24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinliği, Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen kutlama programı ile devam etti.

Programa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Kibar Aktın, Dr. Öğr. Üyesi Tuğra Karademir Coşkun, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan kutlama programı, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Savaş Baştürk tarafından yapılan açılış konuşmasıyla devam etti.
Dekan Baştürk, öğretmenlerin bilimin ışığında bilgiyi üreten ve gelecek nesillere taşıyan kutsal bir görev icra ettiklerini belirterek tüm öğretmenlerin ve öğretmen adayı öğrencilerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.

“ÖĞRETMENLERİMİZ HER TÜRLÜ ÖVGÜ VE TAKDİRE LAYIKTIR“
Ardından konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ise kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsünün öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşıldığını belirterek “Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de yüksek bir mesleği icra eden, sevgi ve fedakârlık timsali olan öğretmenlerimiz, gerçekleştirdikleri eğitim öğretim faaliyetiyle adeta istikbalimizi de şekillendirmektedirler. Vatanımızın her köşesinde fedakârca çalışan, en zorlu şartlarda dahi mesleklerini sevgiyle icra eden öğretmenlerimiz, her türlü övgü ve takdire layıktır. Öğrencilerin birer cevher, öğretmenin ise birer sarraf olduğunu hatırlatmak istiyorum. Cevheri işleyecek olan ise öğretmenlerimizdir. Milletimizin fikren, ilmen ve kültürel olarak zenginliği siz öğretmenlerimizin ellerine ve gönüllerine emanettir. 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle, saygıdeğer olduğu kadar mesuliyeti de ağır bir mesleği icra eden bütün öğretmenlerimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Görevi esnasında şehit olmuş öğretmenlerimiz başta olmak üzere ahirete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize Rabbimden sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programında daha sonra, Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Ömür Bilsay Kul tarafından “Geçmişte Öğretmenlik” başlıklı bir konuşma gerçekleştirildi.
Konuşma sonrası, Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından okunan şiirler ve emekli öğretmenler Burhanettin Tunç ile  Ali Kiraz’ın sunduğu mandolin dinletisi, izleyicilerden büyük beğeni toplandı.

Programda, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Yılmaz tarafından “Günümüzde Öğretmenlik” başlıklı bir konuşma yapıldı. Ardından mezun öğrencilerin gönderdiği kutlama mesajları izlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı, Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ozan Filiz tarafından gerçekleştirilen “Gelecekte Öğretmenlik” başlıklı konuşma ve İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Hasan Kemal Bıyık tarafından sunulan müzik dinletisi ile sona erdi. 

Editör: Vitrin Haber