Geçtiğimiz aylarda Sinop’u ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ile yaptığı görüşmede, Üniversite öncülüğünde Sinop’a Teknokent kurulmasını için destek sözü vermişti. Bakan Varank’ın destek sözü sonrası Sinop’a Teknokent kazandırmak için çalışmalarına yoğunluk veren Sinop Üniversitesi, paydaşlarıyla ‘Kurucu Heyet Protokolü’ imzalayarak ilk önemli adımı attı.

Valilik Toplantı Odası’nda düzenlenen Sinop Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Protokolü İmza Törenine; Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Belediye Başkan V. Hüseyin Minoğlu, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci ve Sinop Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Samet Erdem katıldı.

İmzalanan protokol ile Sinop Üniversitesi bünyesinde kurulması hedeflenen Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Başkanı olarak SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın yetkili kılınırken, “Başvuru Dosyası’’nın hazırlanma süreci için Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Demirci görevlendirildi.

Bu kapsamda, Teknokentin kurulması için gerekli tüm çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na müracaat edilmesi hedefleniyor.

TEKNOKENT YEREL VE BÖLGESEL EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKILAR SUNACAK
Teknokent’in kurulması ile birlikte tüm sanayi kuruluşları ve araştırmacılar devletin Ar-Ge için ayırmış olduğu kaynak ve imkânlarından Sinop Üniversitesi aracılığıyla rahatlıkla faydalanabilecek. Teknokent, yerel ve bölgesel ekonominin gelişmesine de önemli katkılar sağlayacak.

Sinop Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurucu Heyet Protokolü; Vali Erol Karaömeroğlu, SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Belediye Başkan V. Hüseyin Minoğlu ve Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş tarafından imza altına alındı.

Editör: Vitrin Haber