Su Ürünleri Fakültesi Prof. Dr. Murat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcısı ve Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Turan, Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Türkay Öztürk ve Prof. Dr. Ayşe Gündoğdu, akademik ve idari personel ile Sinop Fen Lisesi öğrencileri katıldı.

Konferansta sunum yapan Proje Yürütücüsü Arş. Gör. Dr. Bengünur Çorapçı konuşmasına proje hakkında bilgiler vererek başladı ve “Suyumuz Nereye Gidiyor?, başlıklı projenin en önemli amacı doğanın gizli tehlikesi olarak adlandırılan  ve doğal bir afet türü olan kuraklığa dikkat çekerek kuraklık ile ilgili farkındalık oluşturmak” diyerek; kuraklık tipleri, kuraklığın ekonomik, çevresel ve sosyal etkileri ile dünyada ve Türkiye’de kuraklık hakkında bilgiler verdi.
Konferans konuşmacılarından Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Yüksek Ziraat Mühendisi Ferda Bıçakçı ise “Günümüzde; dünyada karşılaştığımız küresel ölçekte en büyük sorunlardan birisi olan kuraklık, bugün gelinen nokta itibari ile fiziksel ve doğal çevre, kent yaşamı, kalkınma ve ekonomi, teknoloji, tarım ve gıda, temiz su ve sağlık olmak üzere hayatımızın her aşamasını etkilemektedir. Etki derecesi, süresi ve zamanının tahmin edilmesi son derece zor olan kuraklığın etkileri, insan faaliyetleri ile de yakından ilişkilidir. Dünyada ve ülkemizde içme suyunun dahi giderek azaldığı göz önüne alınırsa, gelecekte tarım alanlarında kullanılabilecek sulama suyunun bulunmasının güçleşeceği şimdiden görülmektedir” dedi ve etkin su kullanımı için çözüm ve önerilerden bahsetti.  

Sosyal Sorumluluk Projesinin danışmanlığını yürüten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Turan konferansın kapanış konuşmasını gerçekleştirdi ve “Son yıllarda suya verilen önem her geçen gün artıyor. Herkesin; sularımızın yetersizliği, su kıtlığı ve gelecekteki durumumuzun neler olacağıyla ilgili farkındalığa sahip olunması gerektiğini düşündüğümüzden böyle bir sosyal sorumluluk projesine başlama kararı aldık. Danışmanı olduğum projemizin geliştirilmesindeki emekleri için Arş. Gör. Dr. Bengünur Çorapçı’ya ve konferansa katkı sağlayan değerli katılımcılar ile öğrencilere burada oldukları için teşekkür ederim” dedi.  

Projeye katkı sağlayan katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Proje kapsamında Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları 26 adet posterden dereceye giren çalışmalara ödül verildi.

En iyi poster dalında birincilik derecesi Nil Nergis Çınar, en iyi poster dalında ikincilik derecesi Enes Kan, en iyi poster dalında üçüncülük derecesi Beyza Dündar’ın oldu.

Program sonunda yarışma için hazırlanan posterlerin yer aldığı sergi gezildi ve Su Ürünleri Fakültesi akvaryum ünitesi Fen Lisesi öğrencilerine tanıtıldı.

Editör: Vitrin Haber