Sinop Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tabak, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serkan Yazıcı’nın moderatörlüğünü yaptığı programda, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Kavak, “Rusya-Ukrayna Savaşı Bağlamında Kırım” üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Kavak konuşmasında, “Kırım Hanlığı yaklaşık 3.5 asır Osmanlı Devleti ile birlikte Karadeniz ve Karadeniz’in Kuzeyindeki ifa edilen siyaseti beraber yürütmüşlerdir. Bu bağlamda Rusya-Ukrayna Savaşında gerek Kırım’da gerekse Ukrayna’da yaşayan soydaşlarımızın içinde bulundukları bu zor durumda devletimiz her daim yanlarında olmuşlardır” dedi.

Konuşmasında 18 Mayısın önemine de değinen Prof. Dr. Nuri Kavak, “Ayrıca bugün 18 Mayıs 1944 Kırım Soykırımının yıldönümü. Bugünü ve önemini unutmamamız gerekiyor” İfadelerini kullandı.

Program sonunda Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Tabak, programa sundukları katkılardan dolayı Prof. Dr. Nuri Kavak’a ve Prof. Dr. Serkan Yazıcı’ya hediye takdim etti.

Editör: Vitrin Haber