İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ve Prof. Dr. Hülya Turan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Yılmaz, akademik-idari personel ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Bizler; ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir kültürde yetişmişiz. O nedenle öğretmenlik mesleği bizim için kutsal bir meslektir. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin ve öğretmen adayı öğrencilerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Programda “Günümüzde Öğretmenlik” konulu sunum yapan Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali Yılmaz, eğitimin ve öğretmen yetiştirmenin önemine değindi.  

Konuşmaların ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü Sebebiyle Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ebru Şen rehberliğinde Öğrenci Müzik Kulübü Üyeleri tarafından hazırlanan “Benim Adım Öğretmen” adlı müzik klip gösterimi izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Şiir dinletisi ile devam eden programda Eğitim Fakültesi öğrencilerinden Didarlal Eroğlu ve Eren Tuncu’nun seslendirdiği “Dünyanın Bütün Çiçekleri” adlı şiir büyük alkış aldı.

Daha sonra Eğitim Fakültesi mezunlarından gelen mesajlarla hazırlanan sinevizyon gösterimi gerçekleştirildi.

Son olarak Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Çağrı Şen, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Şen, İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Hasan Kemal Bıyık, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencilerinden Gonca Gül Er’in sunduğu müzik dinletisi, izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Program sonunda; Rektör ve Rektör Yardımcıları, etkinliğe katkı sağlayan akademisyenler ile öğrencilere teşekkür belgesi takdim etti.

Program Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü tarafından hazırlanan karma serginin gezilmesi ile sona erdi.

Öğrenciler, 24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle başta SNÜ Rektörü ve Rektör Yardımcıları olmak üzere akademisyenlere çiçek verdi.

Editör: Vitrin Haber