Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli Kum Zambağı Salonu’nda gerçekleştirilen serginin açılışına; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Prof. Dr. Hülya Turan ile Fakülte Dekanları, Akademik Personel ve İdari Personel katıldı.

Sergide, İstiklal Şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’un eğitim hayatı, eserleri, mebusluk kimliği ve Millî Mücadele’deki rolünü anlatan fotoğraflara yer verildi.

Vefatının 85. yıl dönümü sebebiyle Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve şükranla andıklarını belirten SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Milli mücadele yıllarında yazdığı şiirleri, yazıları ve Anadolu’nun değişik vilayetlerinde verdiği vaazlarıyla, karamsarlığa düşen aziz milletimize mücadele ruhunu aşılayarak, İstiklal Savaşının kazanılmasında büyük katkılarda bulunan Mehmet Akif Ersoy, eserleriyle ve yılmak bilmeyen azmiyle günümüzde de bizlere ışık tutmaya ve öncülük etmeye devam etmektedir. Bugün bizlere düşen görev; milli mücadeleci ruhunu en iyi biçimde tasvir eden büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u ve eserlerini iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; İstiklâl Marşı’mızı bize armağan eden İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 85’inci yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum” dedi.

Rektör Dalgın, serginin hazırlanmasına katkı sunan Türk Tarih Kurumu, Trakya Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ne de teşekkürlerini sundu.

Sergi, Rektör Dalgın ve beraberindekiler tarafından kesilen kurdele ile ziyarete açıldı.

Açılışı yapılan “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” Sergisi, 30-31 Aralık tarihlerinde Sinop Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezinde öğrencilerimizin ziyaretine sunulacak. 

Editör: Vitrin Haber