İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen panele; SNÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Kavak, akademik ve idari personel katıldı.

Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Adem Orakçı’nın moderatörlüğünü yaptığı panele; Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Çek, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğrul Balaban ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Zekiye Tunç panelist olarak katıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Zekiye Tunç, Hacı Bektaş Veli’nin Hayatı ve Yaşadığı Dönemin Tarihi Durumu” hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.  

Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğrul Balaban ise “Hacı Bektaş Veli’nin Felsefesi ve Etkileri” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Panelde; Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Songül Çek, “Eserleri Üzerinden Hacı Bektaş Veli’ye Bakış” konusunda bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, panele sağladıkları katkılardan dolayı panelistlere hediye takdim etti.    

Muharrem ayı münasebetiyle program sonunda Sinop Üniversitesi tarafından katılımcılara aşure ikramında bulunuldu. 


 

Editör: Vitrin Haber