Sinop Üniversitesi Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı, Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) Başkanı Hasan Dalkıran, Sinop ve Sinoplular Gastronomi Derneği Başkanı Muzaffer Elik, Sinop ve Sinoplular Gastronomi Derneği Sinop Şube Temsilcisi Handan Yılmazer Turan ile Erfelek Güncel Haber Muhabiri Erkan Aksu katıldı.

Hazırlanan protokol kapsamında; Sinop Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulunda eğitimin niteliği ile ilgili öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere; mutfak ile ilgili ortak çalışmaların yürütülmesi, alan öğrencilerinin yeterliliklerinin arttırılarak sektörde istihdamının sağlanması, sektör çalışanlarının mesleki bilgilerinin geliştirilerek yeterliliklerinin belgelendirilmesi konularında ve taraflarca uygun görülen tüm alanlarda planlı çalışmalar yürüterek eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırmak, eğitim ve araştırma faaliyetlerini geliştirmek amacı ile sosyal ve bilimsel bir dizi faaliyetin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Sinop Üniversitesi ile Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) ve Sinop ve Sinoplular Gastronomi Derneği arasında hazırlanan iş birliği protokolü SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, SİNDEF Başkanı Hasan Dalkıran ile Sinop ve Sinoplular Gastronomi Derneği Başkanı Muzaffer Elik tarafından imza altına alındı.

Editör: Vitrin Haber