Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirilen ve üç gün süren Sempozyum; Türkiye’nin ve farklı ülkelerin değişik şehirlerinden birçok bilim insanı ile araştırmacıyı bir araya getirdi.

Çocuk gelişimine multidisipliner bir yaklaşım bakış açısıyla yapılan sunumlarda; çocuk ve adolesan sağlığı ile adolesanlarda alkol ve madde bağımlılığı, çocukluk dönemi aile katılımı, çocukluk dönemi din ve değerler eğitimi, müzikte oyun tabanlı öğrenme ve çocuk şarkıları, çocuk gelişimi ve spor,  çocuk eğitimi ve covid-19 sürecinin eğitime etkileri, çocukların gözünden uzaktan eğitim, dijital çağda çocuk olmak, çocuklara yönelik siber zorbalık, çocuk hukuku ve dijital ortamda çocuk hakları, öğrencilerde koronavirüs kaygısı ve sosyal anksiyete, stresle başa çıkma, çocuk işçiliği ve göç gibi çok çeşitli konularda paylaşımlar yapılırken; “Origami Sanatı” ve “Masal Anlatıcılığı” atölye çalışmaları da gerçekleştirildi.

Katılımcılar tarafından yoğun ilgi ile karşılaşan Sempozyum sonunda konuşan Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Huriye Demet Cabar; “ Üçüncü gününü bitirmek üzere olduğumuz sempozyumumuzda sizlerle olmak bizi çok mutlu etti. Ben katılımlarınız ve verdiğiniz emekler için hepinize çok teşekkür ederim. Ayrıca, bu Sempozyumun düzenlenmesi konusunda verdiği desteklerden dolayı Sayın Rektör Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Sempozyumumuzda emek sarf eden Sempozyum Düzenleme ve Yürütme Kurulu ile Sempozyum Sekretaryası’na, Bilim Kurulu’na, çok değerli öğrencilerimize, teknik ekibimize ve otelde emeği geçen bütün mesai arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Sempozyum kapanış konuşmasını gerçekleştiren Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın ise; akademik camiada sempozyumlar, çalıştaylar, paneller ve konferansların öneminden bahsetti ve “Bu tür çalışmalar bizim düğünümüz sayılır. Ne kadar fazla iştirak olursa, o kadar mutlu oluruz. Hem bu akademik çalışmayı yapan kurum için önemlidir hem de katılanlar için. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir etkinlik gerçekleştirilmiş oldu, emeği geçen herkesi kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından Rektör Nihat Dalgın tarafından; Rektör yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ve Prof. Dr. Hülya Turan ile Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Huriye Demet Cabar ’ın katılımıyla “Sempozyum Logosu” devir teslimi gerçekleştirildi.

İlki Sinop Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen “Disiplinlerarası Perspektifte Çocuk” temasıyla Uluslararası Çocuk Sempozyumu’nun ikincisini gerçekleştirerek gelenek haline getirmek amacıyla “Sempozyum Logosu’nu” teslim alan Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Celal Gülşen; “Sempozyumu düzenleyen ve bütün emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle hayırlı ve verimli işlere, insanlara hizmet edilen çalışmalara bizler razıyız. İnşallah bizler de sizler gibi alnımızın akıyla ve başarıyla bu işi tamamlarız. Tekrar teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum” dedi. 

Bitiş Konuşmalarının ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimi sonrası Sempozyum katılımcıları için, Sinop ve çevresini tanıtmak amacıyla gezi programı düzenlendi.

Düzenlenen gezinin ardından; Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde, Sempozyum katılımcıları ile emeği geçen akademik ve idari personel ve öğrencilerin katıldığı Sempozyum Gala Yemeği gerçekleşti.  

SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Gala Yemeği öncesi yaptığı konuşmada; “Sempozyum etkinliğinin son gününü hoş bir yorgunlukla tamamlamış olacağız. Bundan sonra yeni Sempozyumlar için planlamalarımız başladı. İnşallah kısa zamanda diğer etkinliklerimizi de gerçekleştireceğiz. Etkinliğimize herkesin katkısı oldu, ekip ruhu ile ortaya konulduğunda güzel sonuçlar ortaya çıktı. Herkese tek tek teşekkür ediyoruz. Bir diğer etkinlikte de aynı gayreti, başarıyı, dayanışmayı göstermelerini diliyorum” dedi. Uluslararası Çocuk Sempozyumu, düzenlenen Gala yemeğinin ardından sona erdi.

Editör: Vitrin Haber