Bünyesinde güvenli ve etkin bir bilişim sistemi oluşturmak için 9 Mart 2021 tarihi itibariyle çalışmalara başlayan Sinop Üniversitesi (SNÜ), kurum içinde kalite kültürünü güçlendirmek, standartları geliştirmek ve iç paydaşların beklentilerini en iyi şekilde karşılamak amacıyla bir dizi yeni uygulama hayata geçirdi.

Bu kapsamda Bilgi Güvenliği Yönetim Sisteminin gerektirdiği El Kitabı, Hedefler, Prosedürler ve İç Tetkik aşamalarını da başarıyla tamamlayan Sinop Üniversitesi, 30 Kasım 2021 Salı günü TÜRKAK tarafından akredite edilen BBS Belgelendirme Firması yetkililerince dış tetkik sürecine tabi tutuldu.

Belgelendirme firmasınca yapılan değerlendirmelerde, Sinop Üniversitesinin bilgi güvenliği konusunda gerekli kriterleri taşıdığı tespit edilerek Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası alınmasının uygun görüldüğü açıklandı. Bu sertifika ile Sinop Üniversitesinin bilgi güvenliği konusundaki yetkinliği de uluslararası düzeyde belgelendirilmiş oldu.

Dış tetkik sonrası Senato Toplantı Odası’nda yapılan değerlendirme toplantısına; SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kamil Demirci, Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı ve Prof. Dr. Hülya Turan, Genel Sekreter Vekili Ali Altungeyik, Bilgi İşlem Daire Başkanı Yüksel Sandalcı, BBS Firması Baş Denetçisi Yunus Yılmaz, Denetçi İsmail İnci, National Keep (NK) Firması Genel Müdür Yardımcısı Akif Uzun ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Personeli katıldı.

REKTÖR DALGIN’DAN TEŞEKKÜR
Toplantıda konuşan SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Bilgi İşlem Daire Başkanlığının hizmetlerinin uluslararası standartlarda sunulduğunu gösteren en önemli belge ve kanıtın “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası” olduğunu ifade etti.
Günümüzde veriyi elde etmek kadar, o verinin korunmasının da önemli olduğunu belirten Rektör Dalgın, Sinop Üniversitesinin almaya hak kazandığı Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası ile bu alanda da hizmetlerini gerekli standartlara taşıdığını söyledi. 

Sertifikanın Sinop Üniversitesine, personel ve öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Rektör Dalgın, süreçte emeği geçen personelimize teşekkür etti.

Editör: Vitrin Haber