Anadolu Gençlik Derneği Sinop Şubesi Başkanı Mahfuz Doğan Karaman, İsrail güçlerinin Gazze şeridinde yer alan Han Yunus’a düzenlediği saldırıyı kınayan bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasına hain saldırıda hayatlarını kaybeden şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Anadolu Gençlik Derneği Sinop Şubesi Başkanı Mahfuz Doğan Karaman, İsrail devletine ise lanet yağdırdı.

Karaman; “Siyonist İsrail saldırılarında şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Diğer taraftan Yemen’de yaşanılan dramın son bulması için başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkeleri ve uluslar arası toplumun gerekli adımları atması konusunu bir kez daha gündeme getiriyoruz. Filistin de ve Yemen de bizim canımızdan bir parçadır. Bunun aksi düşünülmemelidir. 

Siyonist İsrail, Gazze'ye ve Filistin halkına yönelik terör saldırılarına devam ediyor. Siyonist İsrail, önceki akşam Han Yunus'a düzenlediği saldırıyla 10'a yakın Müslüman’ı şehit etti. Hep birlikte tanıklık ediyoruz ki bir İsrail saldırısının yaraları sarılmadan ikinci bir İsrail saldırısı geliyor. Siyonist İsrail, işgal ettiği topraklarda var olduğu müddetçe bu coğrafya barış gelmeyecektir” dedi. 

SİYONİST İSRAİL, KENDİ MUTLULUKLARI İÇİN DÜNYAYI ATEŞE VERMEKTEN KAÇINMAYAN BİR ZİHNİYETİN ESERİDİR
Siyonist İsrail'in varlığını tanımanın da onunla diplomasi yürütmenin de kabul edilemez olduğunun altını çizen Anadolu Gençlik Derneği Sinop Şubesi Başkanı Mahfuz Doğan Karaman, Siyonist İsrail’in, kendi mutlulukları için dünyayı ateşe vermekten kaçınmayan bir zihniyetin eseri olduğunu söyledi. Karaman; “İsrail gibi bir zihniyetle ne oturup konuşulabilir ne de anlaşma yapılabilir. Siyonist İsrail, var olduğu günden bu zamana bölgedeki kaosun, çatışmaların ve belirsizliğin ana müsebbibidir. İsrail'i işgal ettiği Filistin topraklarından çıkarmak tüm Müslümanların görevidir. Siyonist İsrail'i yöneten zihniyet tüm dünyaya Filistin halkını terörist olarak lanse etmektedir.
Filistin halkının meşru talepleri adeta bir terör örgütünün talepleri gibi gösterilmektedir. Başta ABD olmak üzere  tüm emperyalist ülkeler Filistin halkından meşru taleplerinden vazgeçmelerini istemektedirler. Siyonist İsrail işgal ettiği toprakların her santimetrekaresinden çekilmediği müddetçe bölgeye barışın gelmesi mümkün olmayacaktır” diye konuştu.

TÜM MÜSLÜMANLARIN VE TÜM İNSANLIĞIN SİYONİST PROJEYE KARŞI KENETLENMESİ GEREKİR
Yaptığı açıklamada tüm Müslümanlara ve tüm insanlara çağrıda bulunan Anadolu Gençlik Derneği Sinop Şubesi Başkanı Mahfuz Doğan Karaman, tüm insanlığın bu Siyonist projeye karşı kenetlenmesi gerektiğini belirtti. Karaman; “Karşımızda, kan dökmekten haz alan, kadın ve çocuk öldürmekten haz alan, aşağılık bir zihniyet var. Karşımızda meskenleri, mabetleri, okulları ve sağlık merkezlerini vurmaktan imtina etmeyen bir zihniyet var. Kendisinden başkasına hayat hakkı tanımayan, başkalarının kutsalına tahammül edemeyen bir zihniyet var.
Ekini bozan, nesli ifsat eden akıl Siyonist akıldır. Tüm Müslümanların ve tüm insanlığın Siyonist projeye karşı kenetlenmesi gerekir.

Uluslararası toplumdan, içeride ve dışarıda vicdan sahibi siyasi tüm aktörlerden beklentilerimiz şunlardır: İsrail’e karşı her platformda en sert yaptırımlar uygulanmalıdır. İsrail’e karşı yaptırımlar uygulanırken Filistin halkının mağdur olmayacağı tedbirler alınmalıdır. En ufak bir şiddettin karşılığı İsrail’e en kısa sürede ve en uygun şekilde verilmelidir. Hem ülkemizde hem de diğer İslam ülkelerinde ABD ve İsrail’i besleyen ırkçılık, mezhepçilik, politikalarına prim verilememelidir. Toplumsal barış ve uzlaşmanın zemini hazırlanmalıdır. Filistin meselesinde sahip çıkan herkesle irtibat sağlanmalı, Siyonist akla karşı birlikte hareket edilmelidir. Filistin halkı istediği neticeyi alıncaya kadar ve netice alındıktan sonra da yalnız bırakılmamalıdır. Filistin meselesi için adım atan kendi onurunu, iffetini, izzetini koruyacaktır. Filistinliler evlerine ve topraklarına mutlaka dönecektir” dedi.
Editör: Vitrin Haber