Geçtiğimiz günlerde Ankara’da düzenlenen barış mitinginde meydana gelen patlama sonucu çok sayıda vatandaşın ölümü ile sonuçlanan terör saldırısına tepkiler sürüyor. Yaşanan saldırıya bir tepki de Sinoplu siyasilerden geldi. AK Parti, CHP ve MHP’li siyasiler yayımladıkları mesajlarla meydana gelen hain saldırıyı kınadı.

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin öncülüğünde “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” sloganıyla Emek, Barış ve Demokrasi mitinginde patlama meydana gelmiş ve çok sayıda vatandaş hayatını kaybetmişti. Yaşanan olayın ardından Türkiye’nin her yerinden saldırıyı kınayan mesajlar yayımlanmaya başladı. Sinop’tan da saldırıya ilişkin tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Sinoplu siyasiler yayımladıkları mesajlarla yaşanan terör olayına tepki gösterdi.
KANDAN VE TERÖRDEN BESLENEN ŞER ODAKLARINA LANET OLSUN
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak yayımladığı mesajıyla Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınadı. Tokmak; “Ankara’da yaşanan terör olayını şiddetle lanetliyorum. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnadına birlik, İnadına kardeşlik diyoruz. Bizi birbirimize düşüremeyeceksiniz. Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin yolunu asla kesemeyeceksiniz. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.
TERÖRÜ VE TERÖRÜN TÜM SORUMLULARINI ŞİDDETLE KINIYORUM
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’de bir mesaj yayımlayarak Ankara’da yaşanan terör saldırısına tepki gösterdi. Karadeniz; “Kandan beslenenlere, barış ve demokrasiye her defasında hançer sokanlara lanet olsun. Başkent Ankara’da bombalı hain terör saldırısı neticesinde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Terörü ve terörün tüm sorumlularını şiddetle kınıyorum. Ulusumuzun ve Türkiye’mizin başı sağ olsun” dedi.
NE YAPARLARSA YAPSINLAR BU ÜLKENİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZAMAYACAKLAR
CHP Sinop Milletvekili adayı Tugay Dincel, Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınadı. Dincel, yaptığı açıklamada, Suruç katliamının acısı tazeyken, şehit haberlerinin ardı arkası gelmezken, Türk halkının bağrından derin bir yara daha açıldığını söyledi. “Kanlı elleriyle ülkenin yakasına yapışan hainlerin ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozamayacaklarını” ifade eden Dincel, şöyle konuştu: “Yine bilsinler ki elbet bir gün hesap verecekler. 
Barış, kardeşlik, eşitlik ve adalet için Ankara’da her dinden, her yaştan, her gruptan insanları hedef alan hain bir saldırı gerçekleştirildi. Hain saldırıda yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”
SORUMLULAR BİR AN EVVEL CEZALANDIRILMALI
MHP Sinop Milletvekili adayı Adem Çilek, Ankara’da meydana gelen terör olayına ilişkin taziye mesajı yayımladı. 
Çilek, mesajında, Ankara’daki terörün Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kanlı saldırısı olarak kayıtlara düştüğüne dikkati çekti. “Zafiyetler var mıydı, engellenebilir miydi, hangi kanlı eller ve emellerce gerçekleştirildi” gibi çok sayıda sorunun ilerleyen günlerde yanıt bulabileceğini belirten Çilek, “Türkiye’miz yasta. Türkiye her köşesinde bu acıyı ta yüreğinde hissetmektedir. Yüzlerce can toprağa düştü. 
Güvenliğimiz Allah’a emanet. Ülkemiz yaşananları ve böyle kahpece ölümü hak etmiyor. Katliamda yaşamlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dilerim” ifadelerini kullandı.

Editör: Vitrin Haber