Sinop Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda yoğun katılımla gerçekleşen ‘’Bahara Merhaba’’ etkinliği sanatseverler tarafından alkış aldı. Türk edebiyatında mihenk taşı olmuş şiirler de şairler tarafından seslendirilirken, Sinoplu 6 şair kendi yazdıkları şiirleri halkın beğenisine sundu. Yapılan programa Cumhuriyet Halk Partisi Sinop İl Başkanı İnan Savaş Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan, Belediye Meclisi Üye Adayları Aysun Özsönmez ve Aydın Hakan Sönmez katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan SİYAŞAD Başkanı Yılmaz Yavuz yaptığı açıklamada; ‘’ SİYAŞAD bir gereksinimden, ihtiyaçtan kaynaklanarak kuruldu. Bu gereksinimin temel kaynağı ilimiz ve ilçelerimizde yazar, şair ve sanatçılarımızı sahiplenen bir kurum kuruluş ya da çatının olmayışıydı. İşte bizler kendimiz bir araya gelerek 4 Temmuz 2018 tarihinde derneğimizin çatısını oluşturarak SİYAŞAD adı altında, on kurucu üye arkadaşımızla gerçekleştirdik. Bu on kişiyi sizlerin önünde tekrar kutluyorum. Bizler Sinop için hedefler belirledik, bu hedefler siyaset üstü hedeflerdir, karşılık beklemeden Sinop’un sosyal hayatına katkıda bulunmak ve Sinop’u ülkemizde ve dünyada hak ettiği yere taşımaktır. Sizlerin bu çalışmamıza verdiğiniz destek bizleri ziyadesiyle mutlu ederek, gelecek etkinliklerimizde gücümüze güç katarak yolumuza devam ettirecek’’ dedi.

Sinoplu sanatseverler tarafından yoğun alkış alan program günün anlam ve önemine ilişkin hediyelerin takdim edilmesi ile son buldu. 

Sinoplu şair Necmettin Çakır’a ödülünü vermek üzere sahneye davet edilen Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Belediye Başkan Adayı Barış Ayhan yaptığı açıklamada;’’ Çok güzel bir program oldu. Uzun zamandır seçim çalışmaları içerisinde yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Ama bu akşam 2 saat içerisinde seçim çalışmalarımızı, yorgunluğumuzu unuttuk bambaşka yerlere gittik. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Necmettin ağabeyimiz bizim İl Genel Meclisi Üyemiz belki herkes siyasi kimliğiyle tanır ama siyaset ve sanatı bir araya getirmiş olmak da çok zor ama çok güzel. Umarım biz de ilerde Necmettin ağabeyimizin yolundan gideriz, siyasi tempo düşünce biraz daha sanata ağırlık veririz diye düşünüyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum’’ dedi.


 

Editör: Vitrin Haber