Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (SİYAD) bu yıl 3 üncüsünü gerçekleştirdiği Sinoplu dernekler arası futbol turnuvası muhteşem final maçıyla son buldu. Kurtlu Köyü Derneği’nin oluşturduğu takım, rakibi SİYAD Maltepe Şubesi futbol takımını 2-1 yenerek şampiyon oldu. 

Kupa töreni sonrasında düzenlenen müzik şöleni yıldızlar geçidine dönüştü.

SİYAD’ın organize ettiği final maçı ve müzik şölenine İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Sinop İli Türkeli İlçesi Belediye Başkanı Halil Özcan Direk, Maltepe Belediye Başkanı adına Belediye Meclis Üyesi Erkan Dinçel, İstanbul Sinopspor Başkanı Ramazan Aşçı, Sancaktepe Belediyespor Teknik Direktörü Keskin Çetinkaya, SİYAD Marşının yazarı ve bestecisi Mehmet Sancak, dernek başkanları, SİYAD şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri, iş adamları, medya mensuplarının yanı sıra çok sayıda seçkin davetli katıldı. 

Davet edilenlerden Sinop milletvekilleri Mehmet Ersoy ile Engin Altay yoğun programları sebebiyle etkinliğe katılamadıklarını ve bundan dolayı duydukları üzüntüyü telgrafla bildirilenlerdendi. 

SİYAD Gençlik ve Spor Komisyonu’nun koordine ettiği futbol turnuvasına bu yıl 40 Sinoplu dernek katıldı. Nisan ayından bu yana yaklaşık üç aydır kesintisiz olarak Maltepe Belediyesine ait Başıbüyük Spor Tesisleri’nde devam eden maçların üçüncülük ve final maçları pazar günü yapıldı. Kurtlu Köyü Derneği’nin oluşturduğu takım, rakibi SİYAD Maltepe Şubesi’nin futbol takımını 2-1 yenerek şampiyon oldu. 
SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı yaptığı bilgilendirme konuşmasında şunları söyledi: “SİYAD, güçlü bir o kadar da büyük organizasyonlara imza atıyor. Bunu herkes görüyor. Bu organizasyonlar icra edilirken hesapta olmayan küçük de olsa eksiklerimiz ortaya çıkabiliyor. Şuna inanınız! Her düzenlediğimiz bir sonraki organizasyon bir öncekine göre daha çok büyüyor ve güç kazanıyor. Bunun aksine eksiklerimiz de azalıyor. Profesyonelleşiyoruz. Kurumsal itibarımız artıyor. Bunda yönetimdeki arkadaşlarımızın payı büyük, kendilerine teşekkür ediyorum. Her organizasyonun ardından daha çok güçlenerek çıkıyoruz.  Bundan sonrada gerçekleştireceğimiz organizasyonlar daha da büyük olacaktır.  Bize yaraşan projelere ve organizasyonlara hep birlikte imza atacağız. Yeter ki bir olalım, birlikte hareket edelim, birbirimizden enerji alalım. Güçlü SİYAD’ımızı hep birlikte daha ilerilere taşıyalım. 

Yaklaşık üç aydır burada maçlar yapılıyor. Kimi takım yenilirken kimisi de kazanıyor. Biz istiyoruz ki maçlarda hep kardeşlik ve dostluk kazansın! Daha çok hemşerimizle tanışalım. Birbirimizi yakından tanıyalım, kucaklayalım. Dostluklarımızın temelini birlikte atalım. Kardeşliğimizi pekiştirelim.

Bugün burada bulunanların her birisinin gönlünün bir yerinde Sinop var. Sinop var olduğu için 40 derneğimiz takımlarıyla birlikte futbol turnuvamıza katılarak desteklerini verdiler. Önümüzdeki yıl elli yedi derneğimizin iştirakiyle dev bir organizasyona daha imza atmayı planladık. 

Bu destek ve kararlılık olduğu müddetçe altından kalkamayacağımız bir organizasyon düşünemiyorum. Özverili çalışmalarıyla final maçına bizleri ulaştıran dernek başkanlarımıza, teknik direktörlerimize, genç futbolcu arkadaşlarımıza, hakemlerimize ve SİYAD gençlik ve spor komisyonumuzun değerli başkan, başkan yardımcısı ve üyelerine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum.”

Kurtlu Köyü Dernek Başkanı Halil Kahraman şampiyonluk kupasını İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın elinden aldı. İkincilik kupasını SİYAD Maltepe Şubesi, üçüncülük kupasını Serbes Köyü Derneği, oluşturulan komisyon tarafından en centilmen takım seçilen SİYAD Kartal Şubesi de centilmenlik kupasını aldı. Tören arasında Sinop yöresine ait halk oyunları gösterisi katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.
Futbol turnuvasına katılım sağlayarak destek veren derneklerin her birine “Katılımcı Belgesi”, takımların tüm oyuncularına da “Teşekkür Belgesi”nin verildiği kupa töreninin ardından sahada kurulan platformda sahne alan ünlü ses sanatçıları Hasan Yılmaz, Habibe Bozkır, Mevsim Aral ve Çorumlu Zübeyir en güzel eserlerini tüm Sinoplular için seslendirdiler. SİYAD’ın final maçı ve müzik şöleni adeta yıldızlar geçidine dönüştü. Sinoplular, şarkılar eşliğinde doyasıya eğlenerek unutamayacakları bir gün yaşadılar. 

Organizasyonda katılımcılara kazanlar dolusu yöreye özel keşkek ikram edildi.
Editör: Vitrin Haber