Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) tarafından organize edilen ve Sinoplu derneklerin oluşturduğu takımlar arasında yapılan geleneksel futbol turnuvası devam ediyor. Takımlar maç öncesinde Soma’da bir maden ocağında meydana gelen talihsiz kaza sonucu hayatlarını kaybeden madencilerimiz ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulundu.

SİYAD Gençlik ve Spor Komisyonu’nun koordine ettiği futbol turnuvasının eleme maçları Maltepe Belediyesine ait Başıbüyük Spor Tesisleri’nde devam ediyor. Bu hafta yapılan müsabakalarda takımlar maç öncesinde, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasında hayatını kaybedenler ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulundu. 

Takımların oyuncuları sahaya girerken ellerinde “Kalbimiz Soma’da”, “Acınızı paylaşıyoruz Soma’, “Başımız sağ olsun Türkiyem” dövizlerini taşıdı. Takımların tribündeki seyircileri şehitlere ve onların kederli ailelerine olan saygısından dolayı maçları uzun süre sessiz olarak izledi.

SİYAD Genel Başkanı Keramettin Arpacı, takım yöneticilerinin ve oyuncularının maç öncesinde orta sahada ellerinde taşıdıkları mesaj yüklü pankartlar ve gösterdikleri saygı duruşundan dolayı çok etkilendiğini belirtti. Arpacı; “SİYAD yöneticilerimizin yanı sıra takımlarda görev alan teknik direktör ve oyuncularımızın Soma’da meydana gelen elim kazada hayatlarını kaybeden madencilerimize olan saygıları ve kederli aileleriyle acılarını paylaşma arzuları bizleri çok etkilemiş, duygulanmamıza sebep olmuştur. Futbol takımlarımız ve onların değerli yöneticileri bu duyarlı davranışlarından dolayı unutulmayacaklardır” dedi.

Editör: Vitrin Haber