Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD), üçüncü yönetim kurulu toplantısını Ataşehir’de bulunan genel merkezde gerçekleştirdi. Toplantıda gündemdeki konular görüşüldü. 

SİYAD genel başkanı Keramettin Arpacı’nın başkanlığında yapılan toplantıda; gündeme ilişkin konular görüşüldü.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SİYAD Genel Başkan Keramettin Arpacı toplantının hayırlara vesile olmasını diledi. Arpacı; “Bu akşam burada üçüncü yönetim kurulu toplantımızı gerçekleştiriyoruz. SİYAD’ımızın organizatörlüğünde devam eden futbol turnuvasının eleme maçları heyecanlı bir şekilde devam ediyor. Çeyrek final maçlarına doğru hızla yol alıyoruz. Katılımcı derneklerimizin başkanları başta olmak üzere tüm futbolcu genç arkadaşlarımıza kardeşlik bilinci ve şuuru içerisinde müsabakaları sürdürdükleri için teşekkürlerimi sunuyorum“ dedi.

Dernek tarafından yapılan ziyaretlerle ilgili bilgilerde veren Arpacı; “30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde başarı gösteren belediye başkanlarımızı SİYAD Yerel Yönetimler Komisyonu’nun planladığı program dahilinde ziyaretlere başladık. Bugüne kadar Sancaktepe, Beşiktaş, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sultangazi, Üsküdar belediye başkanlarımızı makamlarında ziyaret ettik. Seçilmelerinden dolayı tebrik ettik, yeni dönemde kendilerine başarılar diledik. Bu ziyaretleri fırsat bilerek belediye başkanlarımıza ayrı ayrı SİYAD ve yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgiler sunduk. Biliyorsunuz SİYAD köklü bir dernek, ülkemizde model sivil toplum kuruluşlarından biri. Pek çok kesimde olduğu gibi başkanlarımız da bunun farkında. Belediye başkanlarımız SİYAD ile birlikte etkinlikler düzenlenmesini arzu ettiklerini her fırsatta söylüyorlar. Bu durum da bizlere aidiyet duygusu yaşatıyor. Ayrıca belediyelerin sorumluluk sahalarında yapmış olduğumuz etkinliklerden memnun kalmaları bizleri ziyadesiyle sevindiriyor. Faaliyetlerimizin ortaklaşa icra edilmesinin gerekliliğine vurgu yapıyorlar. İşte bunlardan birisi de futbol turnuvasının final organizasyonu. Final maçlarının kendi sorumluluk alanlarında bulunan sahalardan birinde yapılmasını arzu ettiklerini bildirdiler. SİYAD Gençlik ve Spor Komisyonumuzdan istirham ediyorum. Bu önerileri değerlendirsin ve görüşünü yönetim kurulumuza ivedilikle bildirsin. Bizlerde belediyelerle iletişime geçerek birlikte nasıl organize edebiliriz bunun yolunu açalım” diye konuştu.

Gündemdeki konular sırayla görüşülmesi ile devam eden toplantıda her bir üye konularla ilgili fikrini beyan etti, önerilerde bulundu. Program bir sonraki toplantı tarihi ve yerinin belirlenmesi ile son buldu.

Editör: Vitrin Haber