Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) tarafından Ramazan öncesi başlatılan 'Askıda İyilik Kolisi' kampanyası İstanbul'da ihtiyaç sahiplerinin umudu oldu.

SİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çeliker, SİYAD'ın 15 şubesi eliyle yapılan yardımlarda kimseye kimlik sormadıklarını söyledi. Çeliker: "Bizler Sinoplular olarak hemşehrilerimize destek veriyoruz ancak korona virüsü dolayısıyla zor durumda olduğunu tespit ettiğimiz pek çok aileye de yardım eli uzatmanın gururunu yaşıyoruz. Böyle bir dönemde yardıma muhtaç insanlarımızdan kimlik sormamız doğru olmaz. Gönlü zengin, irfanı derin Sinoplu Hemşehrilerimiz de bu dönemde bizlere destek vererek, İstanbul'un dört bir yanındaki insanlarımıza hane hane ulaşmamız konusunda cesaretimizi artırıyorlar" dedi. 

SİYAD, ŞİMDİDEN BAYRAMA HAZIRLANIYOR 
Önümüzdeki Ramazan Bayramı dolayısıyla da hazırlık yapan SİYAD Yönetim Kurulu Üyelerinin, çocuklar ile ilgili önemli bir projeyi de hayata geçireceği öğrenildi. SİYAD bünyesinde Sosyal İşler ile Kadın Kolları birimlerinin organizasyonunda bir araya gelecek olan yöneticiler, 13 ilçeden yüzlerce çocuğu yepyeni kıyafetlerle buluşturacak. Korona virüsü dolayısıyla toplantılarını telekonferans ile sürdürdüklerini ifade eden SİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çeliker, toplantılarda Haziran ayı sonrası için planlamalar yapıldığını dile getirdi. Yönetim kurulu üyelerinin büyük bir heyecanla çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çeken Çeliker, uygulama aşamasında Sinoplu gençlerden de büyük bir destek almayı beklediklerini söyledi.

HEMŞEHRİLERİMİZİN GURURU OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Adnan Çeliker sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakınız mübarek Ramazan ayı içerisindeyiz. Hep ne deriz, halk diliyle: Ramazan bereketiyle gelir, deriz. Buna inanırız. Ben Ramazan ayının bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi bereketiyle birlikte geleceğine inanıyorum. Bu ayın manevi kuvvetinin de yine korona virüsü belasını üzerimizden atmaya yeteceğini düşünüyorum. İnşallah Ramazan Bayram'ında çifte bayram yapacak ve devamında da yavaş yavaş ülke olarak normalleşme sürecine gireceğiz. SİYAD olarak, SİYAD Yönetim Kurulu olarak tek dileğimiz de budur. Öte yandan Sinoplu hemşehrimize ve onların desteğiyle de yardıma muhtaç İstanbullulara gücümüz oranında yardım etmeyi süreç tamamlanana kadar devam edeceğiz. Hayatın normale dönmesinin ardından ise SİYAD olarak, bu kez planlarımız -projelerimiz ile Sinoplu hemşehrilerimizin gururu olmayı sürdüreceğiz"

Editör: Vitrin Haber