SİYAD Genel Başkanı, aynı zamanda Sinop Tanıtım Platformu Başkan Yardımcısı Keramettin Arpacı 12-15 Kasım 2015 tarihleri arasında İstanbul Feshane’de düzenlenecek olan Sinop Tanıtım Günleri değerlendirme toplantısına katıldı.

İstanbul Feshane’de 12-15 Kasım 2015 tarihleri arasında ikincisi gerçekleştirilecek Sinop Tanıtım Günleri’yle alakalı değerlendirme toplantısı Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA ÇETİNKAYA başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı. 
Toplantı sonrasında etkinliğin yöresel marka, ürün ve hizmetlerin tanıtımı hakkında bilgiler veren SİYAD Genel Başkanı, aynı zamanda Sinop Tanıtım Platformu Başkan Yardımcısı Keramettin Arpacı: “Mavi ile yeşilin birbirine karıştığı cennet gibi bir şehir olan Sinop ilimiz, İstanbullular’la ikinci kez buluşacak. Mutlu şehrin leziz yemeklerini tatmak, marka ve ürünlerini yakından tanımak isteyenler yığınla insanımız var. Sinoplu esnaf ve sanatkarlarımızın organizasyona mümkün olduğunca çok sayıda katılarak destek vermeleri, İstanbul’da Sinop’umuzun doğru tanıtılmasına katkı sağlayacaktır. Sinoplu esnafımızın etkinliğe az sayıda katılım göstermesi halinde ise orada doğan boşluğu diğer esnaflarımız dolduracaktır. Bu durum da stantların tezgahlarında Sinop ve çevresine ait olmayan ürünlerin satılmasına ve yöremizin yanlış anlaşılmasına sebep olacaktır. Tanıtım etkinliğinin kalitesini arttırmak amacıyla buradan değerli esnaf ve sanatkarlarımızı oraya götürmemiz lazım. Belediyelerimizin imkanlarını zorlayarak ekonomik gücü yeterli olmayan esnaflarımıza yardımcı olmalarını arzuluyoruz. Bölge esnafımızın ve sanatkarlarımızın gelmelerini teşvik etmekte ve yardımcı olmakta fayda var.

Geçen sene düzenlediğimiz organizasyonu 1 milyon elli bin kişi ziyaret etti. Sinoplu esnafımız çok azdı. Ziyaretçiler Boyabat'ın pirincini, Ayancık'ın kestanesini, Saraydüzü’nün sırık kebabını aradı. Yöresel ürünlere çok rağbet oldu. Bu sene yine 1 milyonun üzerinde kişi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber