İftar Ilıca Dernek başkanı Mehmet Çelikbaş'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. SİYAD Beykoz Derneği Başkanı Adnan Çeliker'in ev sahipliği yaptığı iftar yemeğinde Sinoplu hemşehrileriyle bir araya gelen Başkan Çeliker, birlik ve beraberlik mesajı verdi. İftar yemeğine SİYAD Genel Başkanı Sebahattin Sungur ve yönetim kurulu üyeleri; Musa Öztürk, Keramettin Arpacık, Nevzat Şahin, Mehmet Kuru, Kenan Çelik, SİYAD Ataşehir Anadolu Dernek Başkanı Muammer Ünlü, Gazeteci-Yazar Celil Cengiz Çolak, Ilıca Köyü Dernek Başkanı Mehmet Çelikbaş, Bayamca Köyü Dernek Başkanı Ergün Gedikoğlu, Uluköy Dernek Başkanı Mehmet Yaman, Batum Havalisi Dernek Başkanı Ali Kemal Kılıç, Yeni Çamlıca Muhtarı Halil İbrahim Ünal ve Beykoz yerel basını da katıldı.

Yemeğin ardından yemek duası okunarak, hep birlikte dua edildi.

Beykozlu ve Sinoplu hemşehrilerinin günlerdir emek verip hazırladığı bu iftar organizasyonunda beraber olmaktan onur duyduğunu belirten SİYAD Beykoz Başkanı Adnan Çeliker “Ramazan aylarında kardeşlik, dostluk ve barış duyguları pekişir.Sofradaki ekmek paylaşılır.bir araya gelmek için bir çok nedenlerinin olduğunu belirterek,bazen bir hurma ikram ederken bile bir araya gelinebilir. Bu bir gıda poşeti ya da helva hiç farketmez.SİYAD Beykoz ailesi olarak bizde Gönül Soframızı değerli Beykozlu ve Sinoplu hemşehrilerimize açtık, İftarımızı verdik ve bir ilki gerçekleştirip sahurumuzuda vermeyi düşünmekteyiz, 04 Ağustos Cumartesi günü bütün hemşehrilerimizi derneğimizde sahura bekliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

İftara katılan SİYAD Genel Başkanı Sebahattin Sungur yaptığı konuşmada “Ramazan ayında bir Gönül Sofrasında bir araya geldik. Burada ettiğimiz dualar tüm şehitlerimize gitsin.Sinoplu hemşehrilerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz.Her zaman el ele ve beraberiz. Özellikle bu aylarda kardeşlik ve dostluk duyguları daha bir anlam kazanıyor. Bu ayda birlikte soframızı ekmeğimizi paylaşıyoruz. Bu duyguların sonsuza kadar sürmesini diliyorum” diye konuştu.

sinopgundem
Editör: Vitrin Haber