Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şubesi'ne bağlı Sualtı Grup Amirliği'ne kazandırılan 8 metrelik zodyak bot düzenlenen mini bir törenle denize indirildi.

Botun indirilişi sırasında Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz ile İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin'in de hazır bulundu.

Zodyak botta görev yapacak personelle görüşen Vali Dr. Ahmet Cengiz, özellikle boğulma olaylarına karşı dikkatli olunmasını istedi. Vali Cengiz; "Denizin riskli günlerini öğrenmekte fayda var. Özellikle bu tür hava koşullarında özellikle Akliman mevkisinde hafta sonları devriye gezmenizde fayda var. Geçen yıldan bu yana deniz sezonunda boğulmamaları hususunda önlemler aldık. Bu konuda sizlerden de hassasiyet bekliyoruz. RİP akıntısının olduğu saat ve günlerde vatandaşın uyarılıp ikaz edilmesi lazım. Bu çerçevede görevli diğer kurumlarımızla koordinasyon halinde çalışırsanız inşallah kimsenin burnu kanamadan bu sezonu kapatmış oluruz diyoruz. Bu arada kendi güvenliğinizi ön planda tutmanız lazım. Kendi güvenliğinizi sağlayamazsanız vatandaşın güvenliğini de sağlayamayız. Öncelikle sizin sağlıklı olmanız ve yaşamanız gerekiyor ki, insanları yaşatalım. Sizlere kazasız belasız günler diliyorum" dedi.

Sinop İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin'de temin edilen bot ile polis tarafından denizde bir çok denetim ve kontrol faaliyetinin yapılabileceğini söyledi. Aytekin; insan kaçakçılığı, uyuşturucu, trol avcılığı ve yasak avlanma, denize atılan suç aletlerinin aranması, gezi teknelerinin denetimi ve buna benzer bir çok konunun takibini yapan Deniz Liman Şubesi Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda yeni hizmete giren botun kullanılacağını sözlerine ekledi.

Toplamda 300 cc'lik motor gücüne sahip olan, fiber taban ve korumalı şişme bot ile Sinop polisi, denizde güvenliği sağlayacak. 2010 yılında kapatılması ardından, 2011 yılının Eylül ayında tekrar açılan Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı faaliyet gösterecek olan zodyak botta 4 kurbağa adam görev yapacak.


Editör: Vitrin Haber