AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, marka şehir olma yönünde hızla ilerleyen Sinop’un bu zamana kadar perdelenmiş olan güzelliklerinin ortaya çıkarılması için önemli projelerin hayata geçirildiğini söyledi. Yapımı devam eden bu projelerden en önemlisinin kent meydanı projesi olduğunu ifade eden AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, proje tamamlandığında Sinop’ta yaklaşık 40 yılın projesinin hayat bulmuş olacağını söyledi.

Maviş; “Sinop marka şehir olma yolunda adım adım ilerliyor. Bu yoldaki belki de en önemli adın kent meydanı projesidir. Kent Meydanı Projesi 24 Mart'ta ihaleye çıkacak. Bu proje tarihi sularımızın önünü açacak. Adliye ve Valilik binasından denize kadar, Sinop o tarihi dokuyla buluşacak. Kentte şu anda askeri gazino olarak kullanılan o harika eşsiz bina sadece kamu görevlilerine değil aynı zamanda Sinop’ta yaşayan bütün hemşerilerimize açık hale gelecek, Millet Kıraathanesi olacak. Orada tarihi surları gölgeleyen, perdeleyen, engelleyen ne kadar kalıntı varsa onların hepsi temizlenmiş olacak. Böylelikle Sinop ‘tarih kültür ve medeniyet şehri’ kimliğine kavuşmuş olacak.

Her zaman söylüyoruz; temel amacımız marka şehir Sinop. Kent Meydanı Projesi’nin de Sinop'un marka değerine çok önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Proje tamamlandığında 30 yılın 40 yılın projesi hayat bulmuş olacak. Sinop, adım adım marka şehir olma yönünde ilerliyor. Sinop bence dünyanın sayılı güzel şehirlerinden birisi. Ama maalesef bu şehrin bütün güzelliği perdelenmiş. Bunda hepimiz suçluyuz, başta siyasetçiler, yerel yöneticiler suçlu. Bu şehir başka bir yerde olsa bambaşka olurdu. Bunu da çok açık bir şekilde söylüyorum. Ama geç kalmış sayılmayız. İnşallah bu tarihi ve kültürel kimlikle, medeniyet mirasıyla Sinop’u tekrar buluşturacağız” şeklinde konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber