Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sinop Valiliği ve Sinop Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında “Sinop İli Kültür Varlıkları Dijital Veri Tabanı Projesi” hayata geçiriliyor. 

Sinop Valiliği himayesinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Fulya Üstün Demirkaya’nın yürütücülüğünde gerçekleşecek olan “Sinop İli Kültür Varlıkları Dijital Veri Tabanı Projesi”; merkez ilçe planlı alan ve merkez ilçe dışında kalan kentsel-kırsal alanda bulunan kültürel varlıkları tespit etmeyi ve elde edilen bilgileri dijital hale getirerek veri tabanı alt yapısı oluşturmayı amaçlıyor.  

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Sinop Valiliği ve Sinop Belediyesi arasında imzalanan protokol ve Sinop Alan Başkanlığı, Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü destekleri ile hayata geçen proje; Sinop ili için kültürel varlıkları tespit ederek mevcut yapı stoğunun ortaya konmasını, tespit edilen kültürel varlıkların yok olma tehdidine karşı dijital olarak belgelenmesini, koruma süreçlerinde ihtiyaç duyulan güncellenebilir ve sürdürülebilir veri tabanının dijital ortamda sunulmasını, kültürel zenginliği ifade eden en değerli unsurlardan olan kültürel varlıkların ortaya konulması ile toplumsal kültür bilincinin artırılmasını ve dijital veri tabanının sürdürülebilir hale getirilmesini hedefliyor. 

Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi’nde görev yapan öğretim üye ve elemanlarından, lisans ve lisansüstü öğrencilerinden oluşan proje ekibi 26 Ağustos tarihinde başladıkları alan çalışmalarını 2 Eylül 2022 tarihinde tamamlayacak. 


 

Editör: Vitrin Haber