Çeşitli ziyaret ve toplu temel atma törenine katılmak üzere Sinop’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, burada yaptığı konuşmada Sinop ve ilçelerine yapılan yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Bu yatırımların en önemlilerinden bir tanesinin 272 milyon lira değerinde olan toplu konut inşaları olduğunu belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, il merkezi ve ilçelerde çok sayıda binanın inşa edildiğini söyledi. Kurum; “Bundan 20 yıl önce “Ev sahibi olmayan tek bir vatandaşımız kalmayacak” diyerek yola çıktık. TOKİ’mizle ülkemize tam olarak 1 milyon 100 bin konut ürettik. 

Sinop’ta da toplam yatırım değeri 272 milyon lira olan 366 konut, 74 afet konutu, 2 adet 50 yataklı hastane, 180 yataklı pansiyon, 2 okul, 4 engelsiz yaşam birimi, ticaret merkezi, cami ve şadırvan inşa ettik. 336 milyon liralık 527 konut, 50 köy evi, 2 millet bahçesi, 300 kişilik yurt ve 16 derslikli okulun yapımına aralıksız devam ediyoruz. 

Sinop’ta; 100 bin sosyal konut projemiz kapsamında da Boyabat’ta 131, Durağan’da 177 ve Merkez’de 317 olmak üzere toplam 625 konut üretiyoruz. Durağan’da ki konutlarımızın ihalesini yaptık, en kısa sürede temellerini atıp inşa çalışmalarına başlayacağız. 
Boyabat’ta ki 131 konutun yapımına tüm hızıyla devam ediyoruz. 2022 yılının Mart ayında hak sahiplerine teslim edeceğiz. Tabi bugün, Sinoplu kardeşlerimize verdiğimiz bir diğer sözümüzü daha yerine getiriyoruz. 
Ordu Mahallemizde, toplam yatırım değeri 92,5 milyon lira olan 317 konut ve 4 dükkândan oluşan projemizin temellerini yine heyecanla atıyoruz. Yeni yuvalarımızı 2023 yılının Mart ayında tamamlayarak hak sahibi kardeşlerimize teslim edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

SİNOP’TA ŞEHRİN ÜSTÜNE YAPTIĞIMIZ YATIRIMLAR KADAR ŞEHRİN ALTINA DA HİZMET EDİYORUZ
Sinop’ta şehrin üstüne yapılan yatırımlar kadar şehrin altına da hizmet edildiğinin altını çizen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bu kapsamda iller bankası aracılığıyla yatırım değeri 363 milyon lira olan 51 projeyi tamamladıklarını ifade etti. Kurum; “Sinop’ta şehrin üstüne yaptığımız yatırımlar kadar şehrin altına da hizmet ediyoruz. İller Bankamız aracılığıyla yatırım değeri 363 milyon lira olan 51 projeyi tamamladık. Şu anda; Sinop’ta yatırım değeri 96 milyon lira olan kanalizasyon, yağmursuyu, içmesuyu, atıksu arıtma tesisleri, katı atık bertaraf tesisi ile park yapımı olmak üzere 6 projemizi tamamladık. 

Durağan’da ve Erfelek’te atıksu arıtma tesislerimiz, Dikmen ve Ayancık’ta içmesuyu ve kanalizasyon projelerimiz, Boyabat-Durağan-Saraydüzü’ne katı atık tesisimiz ve Gerze’de Tarihi Zeytinlik Parkımız açılışa hazır. 
Ayancık’ta toplam yatırım değeri 22 milyon lira olan 58 km uzunluğundaki içme suyu ve kanalizasyon inşaatlarına hızla devam ediyoruz. Sinop’un katı atık meselesini kökünden çözüme kavuşturuyoruz. Sahil şeridi boyunca uzanan; Ayancık, Türkeli, Erfelek, Gerze, Dikmen ilçelerimiz ve Sinop Merkez’in tüm katı atıklarını tek bir merkezde toplayacak, ayrıştıracak, Sinop’un atıklarını bu şehrin ekonomisine kazandıracağız. 

İnşallah bu sayede; bu güzel şehrin eşsiz doğasını, denizini, ormanlarımızı ve insanımızın sağlığını en güzel şekilde korumuş olacağız. İller Bankamız eliyle; yatırım değeri 47,5 milyon lira olan Sinop Sahil Belediyeler Birliği Katı Atık Tesisimiz de hayırlı uğurlu olsun. 
Tabi bugün Ayancık’ta da heyecan var. Maalesef sel felaketinde; Ayancık’taki Küçük Sanayi Sitemiz kullanılamaz hale gelmişti. 

Bizde hemen afet dönüşümü kapsamında Yeni Ayancık Sıfır Atık Sanayi Sitemizin yapımı için harekete geçtik. Hamdolsun bugün de; besmelelerle, dualarla birlikte Ayancık’ta toplam yatırım değeri 36 milyon lira olan Sanayi Sitelerimizin temelini atıyoruz. 
Uyum Sanayi sitesinde 83 m² büyüklüğünde 40 işyeri ve Küçük Sanayi Sitesinde 157 m² büyüklüğünde 16 işyeri olmak üzere toplam 56 işyeri yapıyoruz. İnşallah esnaf kardeşlerimiz yeni dükkânlarında, yeni iş yerlerinde alınteri ve emekle çalışmaya devam edecek; şehrimizin, ülkemizin kalkınma seferberliğine daha güçlü katlı sağlayacaklar. Yeni sanayi sitelerimiz ve iş yerlerimiz hayırlı uğurlu olsun. 

210 bin Sinoplu vatandaşımızı hiçbir ayrım yapmadan kucaklıyoruz. Hem Sinop’umuza hem de tüm ilçelerimize yatırımlarımızı ulaştırıyoruz. Şehrimizi afetlere karşı dirençli hale getirecek adımları atmaya devam edeceğiz. Yatırımlarımızı daha güzel bir Sinop için, Sinoplu kardeşlerimizin yaşam kalitesini yükseltmek için aynı aşkla, aynı azimle, aynı şevkle sürdüreceğiz” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber