Sinop'un eski vali yardımcılarından ve bir dönem vali vekilliği görevini yürüten Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, İstanbul Vali Yardımcılığı görevine atandı. 

Resmi gazetede yayımlanan 2015 Mülki İdare Amirleri kararnamesi ile yurt genelinde bir çok vali yardımcısı ve kaymakamın görev yeri değişti. Son kararnameyle birlikte, Yaklaşık 3 yıl Sinop'ta görev yapan ve geçtiğimiz yıl 13 Mayıs'ta 301 madencinin öldüğü maden faciasının yaşandığı Soma ilçesinin kaymakamı olan Bahattin Atçı da İstanbul Vali Yardımcılığı'na atandı.

Atama ardından konuşan İstanbul'un yeni Vali Yardımcısı Bahattin Atçı, Soma'dan Ramazan bayramı itibariyle ayrılacağını ve ardından yeni görevine başlayacağını söyledi.  

Bürokratlık dışında bir süre siyasete de soyunan Bahattin Atçı, 7 Haziran Genel Seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için geçen şubat ayında istifa etti. Yaklaşık 22 yıldır Mardin, Adıyaman, Sinop ve Trabzon'da vali yardımcılığı, Kütahya Dumlupınar, Adıyaman Tut, Muğla Milas, Çanakkale Bayramiç ve son olarak da Soma'da kaymakamlık yapan Bahattin Atçı, memleketi Şanlıurfa'dan AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu. Ancak, Atçı aday gösterilmedi. Aday gösterilmeyince tekrar görevine dönen Atçı, Soma Kaymakamlığını sürdürdü.

Ekim 2000 tarihinde Sinop Vali Yardımcılığına atanan Bahattin Atçı, Nisan-2002-Şubat 2003 tarihleri arasında ise, boş bulunan Sinop Valiliği görevini vekaleten yürütmüştü. Dr. Zerrin Atçı ile evli olan M. Bahattin Atçı üç çocuk babası.

 
Editör: Vitrin Haber