Sinop Yazarlar Şairler ve Sanatçılar Derneği tarafından “Sinop’ta Elli yıl ve daha önce forma giymiş emektar sporcularla vefa söyleşisi” etkinliği düzenlendi.

Yalı Kahvesi Çay Bahçesinde düzenlenen söyleşi programında, Sinop sporuna emek vermiş usta isimler, programa katılan konuklarla anılarını paylaştı.
Programın açılışında bir konuşma yapan Sinop Yazarlar Şairler ve Sanatçılar Derneği (SİYAŞAD) Başkanı Yılmaz Yavuz, düzenlenen programın Sinop’un kent belleğinin tazelenmesine büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi. 
Yavuz; “Kuruluş amaçlarından birisi de kültürümüze hizmet etmek ve kültürümüzü yaşatıp geliştirmek olan derneğimiz bu etkinliği: Sinop’umuzun spor duayenlerinden Necdet Kanal’ın “Sinop Kültürü ve Sinop’un Spor Tarihini içeren Belgesel niteliğindeki çalışmasını “öğrendikten sonra, böyle bir etkinliğin bu çalışmaya katkı yapacağını düşünülmesi üzerine planladık.  Böylece Necdet ustanın da kafasında uzun süredir yer ettiğini öğrendiğimiz bu projenin yaşama geçirilmesini de sağlamış olacaktık.


Bu etkinlikle; Sinop’umuzun sporuna emek vermiş eski ustaları buluşturularak eski günleri canlandırıp yad etmelerini sağlamak, Onlara, onları ve yaptıklarını unutmadığımızı göstermek, yeni sporcularla eskileri tanıştırmak, Sinop’umuzun unutulan spor geçmişini hatırlatmak, anıları tazelemek, unutulan eski spor gerçeklerinin kayıtlara geçirilmek, eski ustalarımızı onore etmek, Necdet Kanal tarafından yazılan Sinop’un Spor Tarihi belgeseline katkı sağlamak,  Sinop’un spor kültüründe bir ilki başlatmak, gibi bir takım eksikliklerin giderileceğini umuyoruz.

Bu etkinlikte ‘onur konuğu’ olarak davet edilenler arasında muhakkak ki unuttuklarımız olmuştur. Bunun için onlardan özür dileriz. Ancak bundan sonra yapılacak benzer etkinliklerde muhakkak bu arkadaşlarımız-ağabeylerimiz yerlerini alacak, bu eksiklik giderilecektir” dedi. 


Yapılan konuşmanın ardından, kurulduğu günden SİYAŞAD’a katkı veren Kurucu Üyeler Erkan Turan ile Ahmet Küçükbaş’a Dernek yönetim kurulunca başarı plaketi verildi. 
Sinoplu Futbolcu Antrenör İbrahim Önal moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşi programında, etkinliğe katılan duayen sporcular katılımcılarla unutamadıkları anılarını paylaştılar. 
Eski anıların tazelendiği ve Sinop’un spor tarihine ışık tutulan programda, daha sonra Sinoplu eski futbolculara Sinop Yazarlar Şairler ve Sanatçılar Derneği tarafından hazırlatılan madalyalar takıldı.
Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Editör: Vitrin Haber