Bakanlığı ile ilgili bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Sinop’a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sinop'ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. 

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen programda STK temsilcileriyle istişarelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sinop’ta turizmin geliştirilebilmesi için yapılabilecekler hakkında STK temsilcileri ile fikir alışverişinde bulundu. Sinop'un doğal ve kültürel değerlerinin doğru şekilde turizme kazandırılması gerektiğini belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, kentte geçen yıl 175 bin kişinin konakladığını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi. Ersoy; "Sinop doğal güzelliği ve insan yapısıyla bundan daha çok turist sayısına ulaşabilecek kapasitede. Burada yapılması gereken sadece var olan potansiyeli doğru planlamak. Sayın Valimiz ve vekilimizle görüştük. Bazı çözülmesi gereken sorunlar var. Bunlarla ilgili adımlar atacağız" dedi. 

AK Parti Sinop Belediye Başkan Adayı Ali Çöpcü'nün de kent için güzel projeler düşündüğünü ifade eden Ersoy, Bakanlık olarak söz konusu projelere destek vermeye hazır olduklarını kaydetti. 
Bakan Ersoy'un konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. 

Editör: Gülay Yıldırım Kavak