Editörlüğünü Sinop Üniversitesi Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Emire Elmas’ın yaptığı kitapta, Sinop ilinde günümüze kadar tespit edilmiş olan tohumlu bitki, tohumsuz bitki, omurgasız, çift yaşamlı, sürüngen, balık, kuş ve memeli türleri bilimsel açıdan incelenerek, kayıt altına alındı.

Sinop Üniversitesinin 37. bilimsel yayını olma özelliğini taşıyan ve Sinop ilinin doğal zenginliklerinin toplu bir şekilde tek bir kaynakta derlendiği “Sinop Biyoçeşitliliği” kitabı, günümüzde mevcut olan canlı türlerinin gelecek nesiller tarafından da bilinmesi için önemli bir kaynak olma niteliği taşıyor.

Günümüzde önemli turizm merkezlerinden biri haline gelmiş olan Sinop ilinin doğal zenginliklerini ortaya koymak amacıyla, bu çalışma içerisinde yer alan akademisyenlere teşekkür eden SNÜ Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “ ‘Sinop Biyoçeştililiği’ isimli kitabın hazırlanmasında emeği geçen Üniversitemiz Biyoloji Bölümü öğretim elemanlarımıza, Sinop ilinde çalışmalar gerçekleştirmiş ve çalışmalarının sonuçlarını paylaşarak destekte bulunmuş olan başka üniversite ve kurumlara mensup meslektaşlarımıza Sinop ilimiz ve üniversitemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber