Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin Belediye Başkanlığı ile gerçekleştirdiği ortak sosyal sorumluluk projesi kapsamında Geziyoruz sloganıyla start alan  “Annelerle adım adım Mutlu Şehir Sinop” projesi devam ediyor. Proje kapsamında düzenlenen tekne turu ile anneler eşsiz bir gün geçirdi. 

Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin Belediye Başkanlığı ile düzenlediği ve 4 etap halinde gerçekleştirilecek olan projenin 2. Etabında anneler, düzenlenen tekne turu ile gönüllerince bir gün geçirdi. Gezi için iskele meydanında bir araya gelen anneleri Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül uğurladı. Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisine bu duyarlı projelerinden ötürü teşekkür eden Belediye Başkanı Baki Ergül, bu anlamlı projenin içerisinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Ergül; “Arkadaşlarımız siz değerli annelerimiz için gerçekten çok güzel etkinlikler planladı. Benim tavsiyem bu etkinliklerimizi takip etmeniz. Bugün tertiplenen bu tekne turu da proje etkinliklerinden bir tanesi. Tabi ilerleyen günlerde daha birçok etkinlik yine siz değerli annelerimizle buluşturulacak. Geçen yıl düzenlediğimiz bir gemi seyahatinde bir hanım efendi bize daha önce hiç gemi ile seyahat etmediğini söylemişti. Bizlerde bu eksikliği bir nebze olsun giderebilmek adına bu etkinliği düzenledik. Gezimizin ardından yoğun katılımla gerçekleştirilecek olan bir iftar organizasyonumuz var. Bu organizasyonumuza da teşriflerinizi bekliyoruz. Önemli olan paylaşmak bir arada bulunmak. Sizler bizlerin çilekeş vefakar annelerimizsiniz sizler her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz. Ben her zaman sizlerin yanınızdayım. Üzerime düşen ne varsa her zaman yapmaya hazırım. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Şimdiden hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi. 
Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak, annelerle adım adım mutlu şehri geziyoruz adlı bir etkinlik düzenlediklerini belirten Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fame Ustacan, etkinliğin dört etaptan oluştuğunu söyledi. Ustacan; “Bu dört etaptan oluşan bir etkinlik. İlk etabı ince burundu. Çoğu annemizin ilk defa gittiği bu gizimizde annelerimiz burada feneri gezdiler. Daha sonra Akliman Hamsilos’ta piknik alanına gittik. Burada annelerimizle piknik yaptık. Şimdi ikinci etabımızda sahillerimizi annelerimize gezdireceğiz. Yaklaşık 80 kişilik bir grupla bu gün Sinop’u denizden seyredeceğiz. Sahil turumuzun ardından hep birlikte Sinop Belediyesi tarafından düzenlenen iftar organizasyonuna katılacağız” dedi.  Projenin 3. Etabının 25 Temmuz tarihinde gerçekleştirileceğini ifade eden Fame Ustacan; “Etkinliğimizin bu bölümü Erfelek Şelaleleri ve içme suyu tesislerine düzenleyeceğimiz geziden oluşacak. Bu gezimizden 20 gün sonra ise projemizin son etabını gerçekleştireceğiz. Bu bölümde ise annelerimizle birlikte belediye binası önünden hareket ederek paşa tabyaları, nisi göleti, ince burun, çevre yolu ada yolu, cezaevi ve şehir içi gezisi düzenleyeceğiz. Sinop Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak geçtiğimiz yıl en kuzey, en mutlu, en temiz il sloganıyla başlattığımız temizlik kampanyası ile Sinop’un çeşitli yerlerinde temizlik çalışmaları gerçekleştirmiştik. Bu yıl annelerimize yönelik bu projemizi hayat geçirdik. Önümüzdeki sene ise daha değişik bir projeyi hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu. 
Tamamen ücretsiz olan projenin 15 Ağustos’a kadar devam edeceğini hatırlatan Ustacan; “Hazırlamış olduğumuz tanıtım broşürlerimizde etkinliğimizin hareket ve buluşma saatleri yazılı. Ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilecek olan bu gezilerimize tüm Sinoplu Annelerimizi davet ediyoruz” dedi. 

Editör: Vitrin Haber