Samsun’un merkez İlkadım İlçesi Gazi Caddesi üzerinde bulunan 78’liler Dayanışma ve Araştırma Derneği’nin, Halk Evleri’nin, TKP, EDP ve ÖDP’nin il teşkilatlarının bulunduğu bina önündeki göstericilerin sayısı, polisin müdahalesine rağmen her geçen dakika artmaya devam etti.

Sayıları 2 bine yaklaşan kalabalık içindeki bazı gruplar binaya girmek istedi, yine taş atanlar oldu. Polisler de biber gazı ve tazyikli su sıkarak göstericilere yine müdahalede bulundu. Gazi Caddesi araç trafiğine kapatılırken, atılan taşlardan caddedeki birçok işyeri zarar gördü. Camları kırılıp işyerleri hasar gören esnaf ise kepenklerini kapatıp bölgeden ayrıldı.

Savaş alanına dönen caddede atılan biber gazları nedeniyle her yeri duman kapladı. Bölge sakinlerinin de biber gazı ve atılan taşlardan etkilenmemek korkuyla uzaklaştığı görüldü.

Polisin güvenlik önlemlerini arttırmasıyla birlikte, bina içerisine giren 20 kişi zırhlı araçlara bindirilerek bölgeden uzaklaştırıldı. Kendilerini bina içine zincirlerle kilitleyen birkaç kişi de yine polisler tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

Atılan taşlar nedeniyle 10 kişi ile 2 polis memuru yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Ayrıca polisin olaylara karışan çok sayıda kişiyi de gözaltına aldığı kaydedildi.

BDP heyetinin bulunduğu merkez Atakum İlçesi’ndeki Omtel Otel’in önünde de olaylar çıktı. Yaklaşık 30 kişilik grup, sloganlar atarak otele girmek istedi. Ancak gruptakiler, polis engeliyle karşılaştı. Otelin karşısında bulunan tepeye çıkan gruba, polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu.

Hürriyet


Editör: Vitrin Haber