İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yaya önceliğine dikkat çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak amacıyla 81 ilde başlatılan kampanya kapsamında Sinop’ta protokol üyeleri öğrencilerle birlikte “Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu” sloganıyla yaya geçidini kırmızıya boyandı.

Fatih İlkokulu önünde bulunan yaya geçidinde düzenlenen etkinliğe Vali Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Barış Ayhan ve İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, İl Jandarma Komutan Yardımcısı J. Alb. Baki Deniz, Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ve öğrenciler katıldı.

Amaçlarının okul çevresinde yaya geçitlerine ve yayalara dikkat çekmek olduğunu belirten Vali Erol Karaömeroğlu, tüm sürücüleri hayata saygı duruşunda bulunmaya davet ediyorum dedi.

‘Yayalara Öncelik Duruşu, Hayata Saygı Duruşu’ mottosuyla 81 ilde eş zamanlı olarak İçişleri Bakanlığının talimat ve öncülüğünde bir farkındalık eğitimi yaptıklarını belirten Karaömeroğlu; “Amacımız yayalara saygıyı tüm kesimlere yerleştirmek. Yaya geçitlerine yaklaşırken insanların daha dikkatli daha farkındalık içerisinde yaklaşmasını sağlamak ve bu şekilde ölümlerin önüne geçebilmek. Tüm vatandaşlarımızı hayata saygı duruşuna davet ediyoruz” diye konuştu.

Vali Karaömeroğlu daha sonra ‘Hayata Saygı Duruşu’ broşürlerini araç sürücülerine vererek, trafik kurallarına riayet edilmesi hususunda uyarılarda bulundu.

Editör: Vitrin Haber