Filistin’i unutmayacağız, unutturmayacağız sloganı ile yola çıkan Sinop’ta faaliyet gösteren Sivil toplum örgütleri IHH ve ÖNDER öncülüğünde Gazze Aşevinin 1 günlük giderini karşılamak üzere kampanya başlattı. Düzenlenen kampanya hakkında bilgi veren IHH Sinop Temsilcisi Cemalettin Koca, Kurban Bayramı arifesinde ve 15 Temmuz gibi anlamlı bir günde Sinop’ta faaliyet gösteren Sivil toplum örgütleri ile birlikte Gazze Aşevine yardım kampanyası başlattıklarını söyledi. 

Koca; “Sinoplu hemşerilerimizin yardımseverliğini bundan önceki kampanyalarda gördük. Bu yıl içerisinde 550 Çuvaldan oluşan Bir Tır Un yardımımız daha önce Suriye’ye gönderildi. İsrail’in Filistin ve Mescid-i Aksa saldırılarını en üst düzeyde protesto ettik. İnşallah şimdi de ilk olarak Filistinli kardeşlerimizin sembolik olarak da olsa 1 günlük iaşe bedelini karşılayacak ve Gazze aşevinin 1 günlük giderini üstleneceğiz. Her gün yaklaşık bin kişinin yemek yediği aşevimizin yaklaşık günlük 30 bin TL  gibi bir gideri var. Bir yemek bedelinin 30 TL olarak hesaplayıp biz bu yardımı Filistinli kardeşlerimize ulaştıracağız. Bu faaliyeti Sinop Merkez ve ilçelerimizde gerçekleştireceğiz.  Değerli yardımsever Sinop halkımızın destekleri ile bu rakamı geçeceğimize inanıyor ve yardımda bulunacak hemşerilerimize şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.  
Koca bağışların Sinop İnsan Hak ve Hürriyetleri insani yardım derneğinin 0900012009694000160001 IBAN Nolu Halk Bankası Sinop Şubesi hesabına yapılabileceğini söyledi. 

Editör: Vitrin Haber