Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF Türkiye Temsilciliği işbirliğinde hayata geçirilen “Sosyal Uyum Programı” kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim ve öğretime devam eden 5, 6, 7 ve 8. Sınıfa giden yabancı uyruklu öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi. Toplamda 70 çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar unutulmaz bir gün geçirdi. İlki 5-6 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen etkinlikte Sinop Üniversitesi Okul Öncesi Bölümünde öğrenim gören öğrenciler yabancı uyruklu çocuklarla birlikte, program kapsamında hazırlanan “Sosyal Uyum Eğitim Kitinde” bulunan “Geleneksel Oyun”, “Tasvir Oyunu” çeşitli drama oyunları ve resim yapma etkinlikleri düzenledi. 

Gerçekleştirilen program hakkında bilgi veren, İl Çocuk Hakları Yetişkin Temsilcisi Sosyolog Esra Pektaş, hazırlanan uyum programı ile ülkemizde yaşayan yabancı uyruklu çocuklarla Türk çocukları arasında karşılıklı diyalog ve bilgi alışverişinin sağlanmasının amaçlandığını söyledi. Pektaş; “Ülkemizde kamp dışında yaşayan yabancı uyruklu çocukların Çocuk Hakları İl Komiteleri aracılığıyla topluma uyumlarının sağlanması ve Türk çocuklarla yabancı uyruklu çocuklar arasında karşılıklı diyaloga ve bilgi alış verişine olanak sağlayacak bir platformun oluşturulması amacıyla Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve UNICEF Türkiye Temsilciliği işbirliğinde “Sosyal Uyum Programı” hayata geçirildi. Bu program kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda eğitim ve öğretime devam eden 5, 6, 7 ve 8. Sınıfa giden yabancı uyruklu öğrencilere yönelik etkinlikler yapılabilmesi için İl Göç İdaresi Müdürlüğünde görevli bir Arapça Tercüman desteğiyle, Sinop Üniversitesi Okul Öncesi Bölümünde öğrenim gören öğrenciler ile birlikte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi Müdürlüğünde, 5 Mayıs 2018 Cumartesi, 6 Mayıs 2018 Pazar ve 12 Mayıs 2018 Cumartesi günlerinde, saat 09.00 – 16.00 saatleri arasında yabancı uyruklu çocuklara yönelik “Sosyal Uyum Programı” kapsamında etkinlikler planlandı. 
1.Etap “Sosyal Uyum Programı”mız 05.05.2018 tarihinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi Müdürlüğünde saat:10.00 da başlayan etkinliklerimiz saat 16.00 de sona erdi. 

Programda Sinop Üniversitesi Okul Öncesi Bölümünde öğrenim gören öğrenciler tarafından “Sosyal Uyum Eğitim Kitinde” bulunan “Geleneksel Oyunu”, “Tasvir Oyunu” çeşitli drama oyunları ve son olarak ta resim yapma etkinlikleri gerçekleştirildi. Unutulmaz saatler geçiren çocuklarımız, böyle programların olmasından keyif aldıklarını dile getirdiler. 

Programımızın kapanış etabı ise 12 Mayıs Cumartesi günü yine birbirinden güzel etkinliklerle gerçekleştirilecek” dedi. 
Editör: Vitrin Haber