Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Otelinde düzenlenen buluşmaya; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tabak, Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl, Fakülte dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, kurum amirleri ile Sinop’ta faaliyet yürüten sanayiciler ve işadamları katıldı.
Programın açılışında konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Ülkemizin ekonomik gelişiminde Kamu, Sanayi ve Üniversite işbirliğinin büyük önem arz ettiğini belirterek, “Bilgiye sahip olmak ve bu bilgiyi teknoloji üretimine dönüştürebilmek için üniversitelere ve sanayiye önemli görevler düşmektedir. Bu anlamda üniversitedeki bilimsel potansiyelin, sanayiye aktarılarak ekonomik değere dönüşmesinde Kamu-Üniversite ve Sanayi işbirliği büyük önem arz etmektedir. Bu işbirliği ve birliktelikle bizlere güç kazandıracak fikirlerin yakalanması ve Ülkemizin büyük hedefleriyle örtüşen Ar-Ge çalışmalarının yapılması, gelecekte söz sahibi olabilmek için elzemdir. İşte bu noktada bilgiyi teknolojiye çevirebilmek, ülkemizi bilgiyi kullanmaktan öte, bilgiyi üreten bir seviyeye ulaştırmak, üniversitelerin olduğu kadar, sanayicilerimizin de desteğiyle mümkünüdür ” ifadelerini kullandı.

“AKADEMİK PERSONEL UZMANLIK ALANLARI KATALOĞU”NU SANAYİCİLERİN HİZMETİNE SUNUYORUZ
 Sinop Üniversitesinin sanayi ile işbirliğini geliştirmek için kararlı ve büyük adımlar attığına dikkat çeken Rektör Dalgın, “Bu bağlamda iş birliğini oluşturan paydaşlardan KOSGEB’in, Sinop Üniversitesi ile olan ilişkilerini yürütmek ve Sinop Üniversitesindeki öğrencilerin girişimcilik kültürüyle mezun olmalarını sağlamak için, KOSGEB-TEKMER Koordinasyon birimini kurmuş, kurumların ve sanayide yer alan paydaşların koordinasyonunun sağlanması için de Teknoloji Transfer Ofisini hayata geçirmiştir. Bugün ise attığımız kararlı adımlara bir yenisini daha ekleyerek, sanayicilerimizin akademik danışmanlık ve proje yöneticiliği gibi ihtiyaçlarını karşılamak, aynı zamanda projelendirme potansiyeline sahip fikirlerin gerçekleşmesine olanak tanımak için, Kamu-Üniversite-Sanayi Iş birliği (KÜSİ) kapsamındaki 207 akademisyenimizin uzmanlık alanlarının yer aldığı ve kendileriyle doğrudan iletişim imkânı sağlayacak olan Sinop Üniversitesi Kamu-Üniversite-Sanayi Iş birliği (KÜSİ) “Akademik Personel Uzmanlık Alanları Kataloğu”nu bütün paydaşlarımıza sunmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Sizlere dağıtılan bu katalog aracılığıyla; sektörünüzde ihtiyaç duyduğunuz AR-GE ve proje yürütme çalışmalarında, alanında uzman akademisyenlerimizin sizlere rehberlik etmesi amaçlanmakta, yapacağınız üretimin inavasyonla buluşması ve sağlam temellere oturması hedeflenmektedir. Ülkemizin ekonomik olarak gelişmesi açısından son derece önemli bir yere sahip olan akademik bilgi ve birikimin sanayi ile buluşması, kamunun desteğiyle oluşan güçlü bir üniversite-sanayi iş birliğiyle mümkündür” dedi

Ardından konuşan Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Çelik de Sanayi ve Üniversite arasındaki işbirliğini güçlendirmek adına bu gibi etkinliklerin yapılmaya devam edeceğini belirterek, “En büyük amacımız Üniversitemizdeki akademik bilginin, sanayiye aktarılması noktasında paydaşlarımızla işbirliği sağlamaktır. Ümit ediyorum ki bu etkinlik ileriye dönük ortak çalışmalarımızın temelini oluşturur “ dedi.

Programda son olarak konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak ise Sinop ve Karadeniz bölgemizin en büyük araştırma laboratuvarlarından birisi olan SÜBİTAM hakkında sanayici ve işadamlarına bilgiler verdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tabak, SÜBİTAM’ın Sinop ve civar illerdeki sanayi kuruluşlarına üst düzey bilimsel katkı sağlamayı hedeflediğini ifade etti. 

Konuşmaların ardından etkinlik ikramla devam etti. Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, kokteyl masalarını sırasıyla gezerek, buluşmaya katılan sanayici ve iş adamlarıyla sohbet etti.
Editör: Vitrin Haber