Sinop İl Emniyet Müdürlüğü yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, bayram süresince herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için çeşitli tedbirler alındı. Vatandaşlardan özellikle muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık gibi olaylara karşı duyarlı olmaları istendi. 

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Vatandaşlarımızın  Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak, bayram öncesi, bayram süresince herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek amacıyla Emniyet Müdürlüğümüzce gerekli tedbirler alınmıştır.

İlk tedbir hırsızlık ve yankesiciliğe karşı
İl Emniyet Müdürlüğü olarak Ramazan Bayramı süresince vatandaşlarımızın Bayram tatillerini huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirmelerini sağlamak için Merkez ve İlçelerimizde gerekli  tedbirler alınmış ve uygulamaya konulmuştur.
İlimizde Bayram öncesi ve bayram süresince halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, otogar, parklar ve pazar yerlerinde ve ana arterlerde ve ATM cihazları ve tatil amacıyla kapalı olan iş yerleri çevresinde meydana gelebilecek muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık gibi olaylara karşı gerekli tedbirlerimiz alınmıştır.
Kurban pazarları sıkı denetim altında
İl Merkezi ve ilçelerimizde kurbanlık hayvan satışlarının yapıldığı kurban pazarlarında ekiplerimiz tarafından gerekli kontrol yapılarak, özellikle geceleri hayvan hırsızlıklarına karşı tedbirler alınmaktadır. 
Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunu bozucu davranışların men edilmesi amacıyla denetimlerimiz artırılacaktır.
Gerek şehiriçi gerekse Bölge Trafik ekiplerimiz tarafından vatandaşlarımızın seyahatlerini sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için araçlar ve sürücüler üzerindeki gerekli kontroller devam edecektir.

155'i aramayı unutmayın
Vatandaşlarımızın bayram tatillerini huzurlu, güvenli ve rahat bir ortamda geçirebilmeleri özellikle seyahatlerinde trafik kurallarına uymaları, muhtemel hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olarak herhangi bir şüpheli durumda karşılaşmaları durumunda 155 Polis İmdat hattını aramaları gerekmektedir"

Editör: Vitrin Haber