‘Türkiye’nin en mutlu şehri’ unvanını alan Sinop’ta gerçekleştirilen ‘1.Uluslararası Sinop Mutluluk Festivali’ ikinci günüde etkinlikleriyle devam ediyor.

1-4 Eylül tarihleri arasında Akliman bölgesinde gerçekleştirilen festivalin ikinci gününde Heykeltraş Bilge Kutlu ‘Sinop Düşü’ adlı heykel sunumunu gerçekleştirdi. 
Yurt içinden ve yurt dışından birçok sanatçı ve çeşitli etkinliklerin yer aldığı festivalde Heykeltraş Bilge Kutlu, Boyabat’ın ünlü bazalt taşından heykel yaptı.
Kutlu, “Bugün burada heykel çalışıyorum. Bana Sinop’tan çok güzel bir bazalt taşı temin edildi. Çalışmamın ana teması ‘Sinop Düşü’ adlı bir heykel. Ben genelde uyuyan kadınlar serisi yapıyorum. Ağırlıklı olarak kabus gören kadınlar üzerine heykeller yaptım. İlk defa uyurken mutlu bir kadın heykeli yapıyorum. Asıl plan bu taş değildi. Daha büyük kütle bir mermerle çalışacaktım ama birtakım yanlış anlaşılmalar sonucu kütle mermer gelmediği için yeni bir tasarım yapmak zorunda kaldım. Bu taşı da tesadüfen mermercide atık olarak koymuşlardı. Biraz baş belası ama keyifli bir taş. Biraz zorluyor beni oda hoşuma gidiyor. Sinop’u gezmeye fırsat bulamadım ama çok güzel bir şehir. Bir dahaki sefere muhakkak gezmek için geleceğim. 3 gün bir taş heykel için çok az bir süre zaman kısıtlı olduğu için gece gündüz çalışmak durumundayım. Sergilenmesine Sinop Belediyesi ve Sinop Güç Birliği Derneği yönetimiyle karar verilecek. Bana bir iki alan gösterilecek bende tercih yapacağım. Sinop’a festival için gönüllü olarak geldik. Yaptığım çalışma Sinop’a hatıra olarak kalacak” dedi.
 
Editör: Vitrin Haber