İstiklal Marşının yazılışının ve kabulünün 100. yılı dolayısıyla Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür ve Araştırmaları Derneği tarafından dernek binasında protokol üyelerinin katılımı ile “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” adlı fotoğraf sergisi açıldı.

İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen en güzel İstiklal Marşı okuma yarışmasında Sinop il birincisi olan Eylül Deveci’nin İstiklal Marşının on kıtasını okuması ardından Vali Erol Karaömeroğlu, Eylül Deveciye hediye takdim etti.

Daha sonra serginin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Protokol üyeleri sergide bulunan fotoğrafları gezerek dernek başkanı Kenan Aral’dan bilgi aldı.

Dernek Başkanı Kenan Aral, Mehmet Akif Ersoy tarafından İstiklal Marşının yazılışı ve kabulünün 100. Yılı nedeniyle fotoğraf sergisini açtıklarını söyledi.

Fotoğraf sergisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı himayesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Trakya Üniversitesi, Karadeniz Dernekleri Federasyonu ve Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür ve Araştırmaları Derneğinin paydaş olduğu bir sergi olduğunu belirten Aral; serginin bir hafta süreyle halkın ziyaretine açık olacağını belirterek tüm vatandaşların sergiyi gezebileceklerini söyledi.

Sergi açılışına Vali Erol Karaömeroğlu, Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Mübadele ve Balkan Halkları Kültür ve Araştırmaları Derneği Başkanı Kenan Aral, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, CHP Sinop İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, BBP Sinop İl Başkanı Suat Bünyat, Sinop Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Melih Keleş, Defterdar Naci Günaydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yahya Çınkıl, İl Göç İdaresi Müdürü Muhammed Emin Altun, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Metin Süren, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, STK temsilcileri, kamu kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve dernek üyeleri katıldı.