Sinop'ta Gazi Mustafa Kemal İlkokulu tarafından lösemili çocuklar yarına düzenlenen kermeste öğretmenler ve öğrenci velileri tarafından hazırlanan yiyecek ve içeceklerden elde edilecek gelir LÖSEV'e teslim edilecek.

Okul bahçesinde kurulan kermes standının açılış kurdelesini İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Cevat Okutan,  öğrenciler ile birlikte kesti. Daha sonra kermesi gezen İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız kermes alanında bulunan yiyeceklerden alarak LÖSEV'e destek oldu. Kermes 13.30'a kadar açık kalacak ve kermesten elde edilen gelir lösemi tedavisi gören çocuklar için kullanılacak.

Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız; " Sinop Gazi İlkokulumuzun öğretmenlerinin velilerinin bugünlerimizin ve yarınlarımızın umut ışıkları çocukların çok büyük bir umutla ve sosyal proje anlayışıyla ele aldıkları bir çalışma var. Bu çalışma bana ilk geldiğinde muhteşem bir iş çıkaracaklarını biliyordum. Burada Lösev kapsamında çocuklarımıza kermes yöntemiyle destek sağlamaya çalışacağız. Aslında burada sadece destek sağlamayacağız. Kültürümüzün bir parçası olan yardımlaşmanın da önemine değineceğiz” diye konuştu

Okul Müdürü Cevat Okutan ise ; "Öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından hazırlanan kermesimiz Milli Eğitim Müdürü sayın Ercan Yıldız tarafından açıldı. Burada öğrencilerimize para karşılığı değil tamamen ücretsiz, isteyen istediği kadar alacak ve bağış olarak katkıda bulunabilecek. Kermesimizin ilimize, okulumuza, LÖSEV'e hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.   

Editör: Vitrin Haber