Sinop Valisi Köksal Şakaların katılımı ile Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesinde gerçekleşen ödül töreninde; Gezici Kütüphaneden en çok kitap okuyan Abalı İlk ve Ortaokulu adına Okul Müdürü Cüneyt Aydın’a ödülünü Kütüphane Müdür Vekili Semra Yalçın, Okul öncesi Bölümü ödünç kitap verme servisini en çok kullanan ve 52 kitap okuyarak kitap dostu seçilen Gökçe Kılıç’a ödülünü Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Şengül Kanal, Çocuk  Bölümü ödünç kitap verme servisini en çok kullanan ve 216 kitap okuyarak kitap dostu seçilen Atatürk İlkokulu öğrencisi Elif Nesibe Başaran’a ödülünü Sinop Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon  Daire Başkanı Osman Kızılaslan,  Ödünç Kitap verme servisini yetişkin kategorisinde en çok kullanan ve 107 kitap okuyarak kitap dostu seçilen  Fikret Sirgüveç’e  ödülünü İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş verirken,  Ödünç Kitap verme servisini 65 yaş üstü  kategorisinde en çok kullanan ve 30 kitap okuyarak kitap dostu seçilen   Selamettin Atabek’e  ise ödülünü Vali Köksal Şakalar verdi.

Dr. Rıza Nur İl Halk Kütüphanesinde gerçekleşen ödül töreninde son olarak  Dr. Rıza Nur tarafından satın alınarak 1924 yılında kütüphane haline getirilen ve günümüzde de hala İl Halk Kütüphanesi olarak kullanılan Kütüphanenin genel durumu hakkında Müdür  Vekili  Semra Yalçın’dan bilgiler alan Vali Köksal Şakalar, toplum olarak daha çok kitap okunması temennisinde bulundu.

55. Kütüphane haftası etkinlikleri kapsamında Sinop’ta en çok kütüphaneyi kullananlar için düzenlenen ödül törenine Vali Köksal Şakalar’ın yanı sıra, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Halil Altıntaş, Kültür ve Turizm İl Müdür V. Şengül Kanal, Sinop Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon  Daire Başkanı Osman Kızılaslan, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve Kütüphane personeli ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Vitrin Haber