Sinop’ta orman yangınlarının önlenmesi amacıyla Türk Kızılayı ile Sinop Belediyesi ve Sinop Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Sinop Belediye Başkanlığı makamında gerçekleştirilen işbirliği protokolü imza törenine Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ve Türk Kızılay Sinop Şubesi Başkanı Kemal Albayrak katıldı.

PROTOKOL İLE VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDUR OLMAMALARI İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILACAK
İmzalanan işbirliği protokolü sonrası açıklama yapan Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, imzalana protokol ile vatandaşların mağdur olmamaları ve yangınların önlenebilmesi adına çeşitli eğitim ve faaliyetlerin gerçekleştirileceğini söyledi. 

Altan; “Türk Kızılay olarak çeşitli illerdeki köylerde yangınların fazla çıktığını ve halkımızın etkilendiğini tespit ettik. Sinop’ta bu illerimizin içerinde yer alıyor. Sinop’ta, Sinop belediyesi ve Sinop Üniversitesi ile bu yangınları nasıl engelleyebileceğimiz konusunda bir çalışma yapmak istedik. Belediye Başkanımız Barış Ayhan ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın bu teklifimizi olumlu karşıladılar. Bugün de bunu bir protokol haline getirdik. İnşallah hep birlikte vatandaşımızın mağdur olmaması ve bu yangınların önlenmesi için çeşitli eğitimler ve faaliyetler gerçekleştireceğiz. Böylelikle vatandaşlarımız mağdur olmayacaklar” dedi.     

Editör: Vitrin Haber