İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Kırmız Çizgi” uygulaması kapsamında etkinlik düzenlendi. Ülke genelinde düzenlenen etkinlikte Kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yaya geçitlerine kırmız çizgi çekildi. 

Sinop’ta da düzenlenen etkinlikte protokol üyeleri ve öğrenciler yaya geçidine kırmızıçizgi çekerek, trafikte yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturdu.

Sinop adliyesi yanında düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Erol Karaömeroğlu, Sinop’ta sürücülerin bu konuda oldukça duyarlı olduklarını söyledi. Karaömeroğlu; “Öncelik hayatın mottosuyla 2019 yılı yay a öncelikli trafik yılı ilan edilmişti. 2. Ekim'de de 'yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz' farkındalık çalışmasını yaya geçitlerinde yapmıştık. Bugün de 'Yayaların güvenliği kırmızıçizgimizdir' mottosuyla tüm Türkiye çapında hepimiz sahadayız. Bütün hemşehrilerimizi yaya geçitlerinde yayalara öncelik vermeleri konusunda uyarmak istiyorum. Sinop’ta yaya konusunda bir bilinç var, insanlara saygı var. Sürücüler de yaya ayağını yaya geçidine bastığı anda durmak zorunda” dedi. 

Etkinlik sonrası polis ekipleri yaya geçidinde durdurduğu sürücülere etkinlik hakkında bilgi vererek broşür dağıttı.
Etkinliğe Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, İl Emniyet Müdürü Cahit Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Başakçı, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, emniyet ve jandarma ekipleri ile kurum müdürleri katıldı.


 

Editör: Vitrin Haber