Orman ve Su İşleri Bakanlığı ülke genelinde orman köylüleri için yürüttüğü çalışmalara devam ediyor. Sinop’taki orman köylülerinin kestane ormanlarına ulaşımını kolaylaştırmak için harekete geçen ekipler, inşa ettikleri yol ile 4 bin dekarlık orman alanına ulaşımı sağlamaya başladı.

Sinop Ayancık’ta Harzana Yukarı Mahalle ile Tarakçı arasında yaklaşık 6 km uzunluğundaki yol inşaatı tamamlanarak hizmete açıldı. Özellikle ormandan kestane toplayan köylülerin ulaşımı kolaylaştıracak olan proje aynı zamanda muhtemel orman yangınlarına müdahale esnasında da kullanılabilecek.

Bölgede ulaşım zorluğu sebebiyle toplanamayan kestaneler yeni yapılan yolla birlikte toplanabilecek ve böylece yılda 10 tonun üzerinde kestanenin toplanmasıyla köylülere 50 bin lira civarında bir gelir artışı sağlanacak.
 
“ORMAN KÖYLÜLERİNİN TALEPLERİNİ KARŞILIYORUZ”
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Bakanlık olarak sadece ormanları koruyup artırmakla kalmadıklarını orman köylülerinin de taleplerini karşıladıklarını kaydederek şunları söyledi:

Biz orman köylülerimizi kendi teşkilatımız gibi görüyor onları koruyup kolluyoruz. Ulaşım anlamında gelirlerini artıracak projeler geliştirmek anlamında gerçekten ciddi manada bir gayret gösteriyoruz. Orman köylülerimizi yerinde kalkındırmak için gereken ne varsa yapıyoruz, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.”
Editör: Vitrin Haber